До ювілею Кобзаря в Чигиринському НВК І-ІІІ ступенів № 2 створили історико-мистецький центр «Подих часу», до складу якого входить українська світлиця, гуртки «100 чудес України», «Чарівний пензлик», «Скіф», «Український сувенір», група екскурсоводів, науково-дослідницький актив.

Робота історико-мистецького центру підпорядкована його раді, інформують у відділі інформаційної політики, суспільно-політичних питань та зв’язків з громадськістю апарату Чигиринської райдержадміністрації.

Так, на його базі відбуваються екскурсії, згідно вікових особливостей дітей, майстер-класи, години спілкування, зустрічі зі старожилами, конкурси поетичних творів, виставки народних умільців, свята української пісні, науково-практичні конференції, уроки народознавства. Школярі вивчають життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря, захищають учнівські наукові проекти, досліджують фольклор рідного краю, а також часи перебування Тараса Шевченка на Чигиринщині.

Історико-мистецький центр – організатор низки загальношкільних заходів, таких як конкурс читців віршів Тараса Шевченка, фестиваль українського рушника, «оживлення» картин, свята «Я – козачка», уроки шевченкознавства, конкурси «Суперкозак школи», а також екскурсійних подорожей місцями, пов’язаними з життєвим шляхом Великого Кобзаря.

Центр тісно співпрацює з науковцями НІКЗ «Чигирин», відділом культури та туризму Чигиринської райдержадміністрації, бібліотеками міста, громадськістю та родинами вихованців в напрямку підготовки до відзначення 200-річчя Великого Кобзаря.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100