реклама

реклама

Янукович і його оточення організували цілеспрямовану провокацію, пастку для протестувальників.

Фото з Фейсбуку, видання "Комерсант"

Фото з Фейсбуку, видання "Комерсант"

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат Леся Оробець.

За її словами, всі так звані мирні переговори були насправді чітко спланованою пасткою. Вони були спрямовані на затягування часу і підготовку силової операції.

«Янукович не збирався йти ні на які поступки з самого початку, ні на єдину секунду. Всі танці навколо політичного процесу, закулісні переговори про зміни до Конституції мали на меті лише заманити протестувальників у пастку.

Сьогоднішній день був чітко спланований і зрежисований, принаймні, за тиждень. На даний момент київське метро відключене, а всі в’їзди в Київ наглухо заблоковані. У Києві, як мінімум, в кількох місцях (наприклад, гуртожиток КПІ) відключений Інтернет. У столиці за кілька годин ефективно введений надзвичайний стан, і не кажіть мені, що все це було зроблено без розвідки, плану і підготовки. Будь-хто розуміє, що така операція, яка захоплює ціле чотиримільйонне місто, готується, як мінімум, кілька днів, скоріше два-три тижні», – написала вона.

Оробець зазначила, що в центрі Києва були накопичені великі резерви міліції і внутрішніх військ. Підвезені наймані бандити, які були озброєні арматурою і діяли єдиним строєм з «Беркутом», кидаючи каміння у протестувальників.

«Тактично вся операція була спланована так, щоб пропустити протестувальників в урядовий квартал і зосередженими ударами розсікти їх на ізольовані групи. Якби завдання стояло не пропустити протестувальників до Верховної Ради, був би виставлений загороджувальний кордон у старому місці – на Грушевського», – переконана депутат.

За її словами, дії міліції і найманих бандитів були надзвичайно жорстокими. На данний момент кілька протестувальників вбито, серед них жінка. Ще декілька при смерті від отриманих вогнепальних поранень – «Беркут» і ВВ стріляли бойовою картеччю, очевидно, кілька протестувальників вражені з нарізної зброї. «Беркут» стріляв з дахів і густо закидав гранатами натовп – теж з дахів. Декілька десятків чоловік поранені дуже тяжко, багато вибитих очей від пострілів у голову.

«Це побоїще було заздалегідь ретельно сплановане і має на меті остаточно знищити будь-який натяк на демократію в Україні. Його сценаристи хочуть повторити зараз в Києві події 1993 року в Москві і назавжди поселити страх в серця українців, відбити начисто будь-яку думку коли-небудь навіть подумати відстоювати свої права. Це не вдасться!», – заявила Леся Оробець.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #14 yszon din alt 19.02.2014 17:02
Цитую voleyland:
Надо наконец взять пример с власти и воевать её подлыми методами.

Нельзя побеждать зло ещё бОльшим злом - как бы ни было это соблазнительно. Мы УЖЕ пожинаем плоды того ,что вздумали состязаться в насилии и жестокости с профессионалами в этих вопросах. Ещё пара шагов в ЭТОМ направлении - и смена власти ненасильственны ми методами станет окончательно невозможной. А она БЫЛА возможной и пока ещё всё же ВОЗМОЖНА. Только для этого надо не штурмовать правительственн ые учреждения ,а выходить на улицы миллионной массой. И гарантировать общественный бойкот и презрение всем холуям этой власти. ЭТО - ВОЗМОЖНО. И ТОГДА - не понадобится насилие, ТОГДА - тот же спецназ не будет преграждать путь протестантам ,а будет к ним присоединяться. Как это было в Боснии.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #13 логично 19.02.2014 14:01
Ну и где же сейчас Яценюк? Почему не подставляет под пули свой лоб? Орать с трибуны ... тройке - это запросто. Зазвали людей, столкнули и в кусты, бейтесь и убивайтесь, а они наблюдают из окон Верховной Рады. Были бы умные - до кровопролития не допустили бы.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Мефодій 19.02.2014 12:28
Цитую Нестор Іванович:
Годі витирати с...лі, самі говорили, що так буде. Про сплановані акції нагадай своїм тіпа лідерам, коли вони в черговий раз до яника ручкатися побіжать.

Згідний в них люди десятками гинуть а вони на поклони і без камер побігли, де ж Ви в первих рядах куля в лоб Яценюк?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Семьон 19.02.2014 11:26
Цитую Алла:
Тільки не кажіть, що майдан не був спланованою акцією. На жаль, людське життя стає розміннною монетою. Стає страшно... Не втягуйте країну у громадянську війну!

"Украина стоит на пороге гражданской войны, и никакое международное сообщество и общественность не смогут поддержать такие действия совершенно очевидно", - сказала глава государства.
По ее словам, международное сообщество должно предпринять какие-то действия. "Осуждение для обеих сторон неизбежно. Мы близимся к серьезным санкциям для всей Украины. Если не будет остановлено кровопролитие и применение силы, без всяких сомнений, не будет поддержки ни такой власти, ни таким силам от оппозиции", - сказала Грибаускайте.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #10 voleyland 19.02.2014 09:53
Бешеных солдат ПР надо уничтожать любым доступным способом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 voleyland 19.02.2014 09:33
Цитую Уманский Еврей:
Пора к..чать этих б...ровцев-боевиков. Одно дела языком болтать, борщ на халяву с салом жрать, а другое дела брать оружие в руки, молотки, камни, фаеры. Пора привести город и страну в порядок.


Пора начинать правильную борьбу. Хватит выставлять себя живыми мишенями на Майдане. Нужно уходить в подполье и воевать по-партизански. И пора забыть о ненужном благородстве - типа пленных не убивать, семьи "Беркута" не трогать и т.д. Надо наконец взять пример с власти и воевать её подлыми методами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 стабилизец 19.02.2014 07:33
Цитую Viktor:
Лучше всего будет, если галичане (вместе с оппозиционными депутатами) уедут из Киева и создадут свою независимую "демократическую " Галичину.

дадада, украина для Поплавского и его избирателей.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 Уманский Еврей 19.02.2014 03:25
Пора к..чать этих б...ровцев-боевиков. Одно дела языком болтать, борщ на халяву с салом жрать, а другое дела брать оружие в руки, молотки, камни, фаеры. Пора привести город и страну в порядок.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 мисси 19.02.2014 00:58
да власть и не собиралась договариваться с оппой! можно подумать, что она так вам и отдаст награбленное за эти годы! да Янык скорее пол Украины перестреляет и БТРами передавит, чем слезет с золотого унитаза
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #5 66565655 19.02.2014 00:17
Встались, .... майданівські? І ми не за владу -ми ПРОТИ ВАС!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100