На фото – Ґітіс Юодпусіс. Джерело: http://rekvizitai.vz.lt

На фото – Ґітіс Юодпусіс. Джерело: http://rekvizitai.vz.lt

Завтрашній день у Литві оголошено днем жалоби за людьми, які загинули під час протистояння в Україні. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив член правління литовської Асоціації ринкових та соціальних досліджень Ґітіс Юодпусіс.

– Учора на Національному телебаченні Литви було скасовано всі програми – замість них передавали пряму трансляцію подій на Майдані Незалежності в Києві, – розповів пан Юодпусіс. – Активно висвітлюються українські події й сьогодні – на різних каналах телебачення та радіо.

За словами Ґітіса Юодпусіса, найбільшу зацікавленість ситуацією в Україні виявляє литовська молодь. Саме молоді люди були найактивнішими учасниками акцій біля українського посольства, а сьогодні ввечері вони палитимуть біля литовського парламенту символічні вогнища, щоб підтримати українців.

Як нагадав пан Юодпусіс, Литва була першою європейською країною, яка запропонувала запровадити персональні санкції (скасування віз, блокування рахунків тощо) щодо винуватців загибелі людей в Україні. Нині цю ідею підтримують у багатьох країнах ЄС, і, на думку нашого співрозмовника, є 95 шансів із 100, що такі санкції буде запроваджено.

Зауважимо, що «у зв'язку з людськими жертвами внаслідок масових заворушень в Україні» Президент України Віктор Янукович постановив оголосити 20 лютого 2014 року в Україні днем жалоби, йдеться на офіційному сайті глави держави.

У цей день на всій території України мають приспустити Державний Прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, відмінити розважально-концертні заходи, спортивні змагання, внести відповідні зміни до програм теле- та радіопередач.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100