реклама

реклама

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) тимчасово припиняє свою діяльність на території України. Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на Reuters.

Приводом до згортання бізнесу стала ескалація протистояння між владою і опозицією: в одному тільки Києві за останню добу, за офіційними даними Міністерства охорони здоров’я, загинуло 28 осіб.

– До тих пір, поки ситуація не покращиться, ми призупиняємо бізнес в Україні. Піддавати ризику наших співробітників українських офісів було б безвідповідально, – заявив президент банку Вернер Хойер.

ЄІБ є державною кредитною установою країн Євросоюзу. Створений у 1958 р. банк фінансує слаборозвинені регіони Європи довгостроковими кредитами.

Раніше повідомлялося, що в 2014 р. ЄІБ виділить на модернізацію систем тепло-, водопостачання і водовідведення України кредит у 800 млн євро. В грудні 2013 р. уряд України визнав за доцільне залучення кредиту ЄІБ в 55 млн євро, які планувалося спрямувати на будівництво Бескидського тунелю, другого по довжині залізничного тунелю України, який мав стати частиною транспортного коридору Італія - Словенія - Угорщина - Словаччина - Україна - Росія.

Нагадаємо також, що в листопаді минулого року Верховна Рада ратифікувала угоду з ЄІБ про реабілітацію гідроелектростанцій, що передбачає виконання робіт з реконструкції на шести гідроелектростанціях (Київська ГАЕС, Канівська ГЕС, Кременчуцька ГЕС, Дніпродзержинська ГЕС, Дніпровська ГЕС-1, Дніпровська ГЕС-2) на р. Дніпро в Україні. Термін завершення проекту – 2017 р.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 незнайка 20.02.2014 11:59
Пересиченых украйинцив этот банк и раньше не кредитовал Как были села на Черкащине негазифицирован ы так и сейчас правительству не хватает денег платить за газ а задолженность населения за ЖКХ и без этого кредита зашкаливает за пределы здравого смысла
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100