реклама

реклама

У Черкасах на сходах біля обласного управління міліції журналісти місцевих ЗМІ спалили жилетки «Преса». Ідею запропонував колегам у «Фейсбуці» черкаський журналіст Валентин Чернявський.

«На 13.00 йду палить свою жилетку до УМВС... Хтось з журналістів має бажання спалити свою?» – написав він. Кілька колег одразу зголосилося.

– Ідея виникла вчора після того, як на дамбі було побито фотокореспондента «Вечірніх Черкас» Ігоря Єфімова. Приєдналося багато ЗМІ – з телеканалів, друкованих та інтернет-видань. Було десь понад 15 осіб, – розповідає «Прочерку» Валентин Чернявський.

Журналісти склали жилетки біля входу до обласного УМВС облили спиртом та підпалили. Чекали, що до них вийде начальник управління громадської безпеки Володимир Іващенко.


– Він не виходив десь хвилин 15-20, потім спершу відмовився з нами говорити. Почекавши, ми пішли до нього і вимагали пояснень, адже він обіцяв нам, що людей не битимуть. На це він відповідав, що нічого не знає, – коментує Валентин. – Я «подарував» йому гільзу, яку знайшов на дамбі. Це попри запевнення, що міліція не застосовуватиме зброю.

Нагадаємо, що 20 лютого на черкаській дамбі силовики жорстоко побили фотокора Ігоря Єфімова. У нього діагностовано закриту черепно-мозкову травму. Ігор кричав, що він журналіст та був одягнений у жилет «преса». Також беркутівці погрожували Валентину Чернявському, направляючи на нього автомат.

Захисні жилети «Преса» професійні організації роздавали представникам ЗМІ з метою виділити їх у натовпі та захистити від прояву агресії, засвідчивши, що журналісти виконують свій професійний обов’язок і не є представниками тої чи іншої сторони конфлікту. Водночас медіа-організації визнають, що в нинішніх умовах використання цих жилетів стало небезпечним для журналістів.

– Ми солідарні з позицією колег, які в такий спосіб висловили протест проти дій міліції. Жилети «преса», що мали свідчити про мирні наміри журналістів, які просто виконують свою роботу, стали мішенню для силовиків, – коментує перший секретар Національної спілки журналістів України, голова Черкаської обласної організації НСЖУ Сергій Томіленко. – Вважаємо неприпустимими такі дії по відношенню до наших колег та засуджуємо бездіяльність міліції, яка не тільки не шукає винних, а знову вкотре проявляє насильство.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 федор принципиальный 22.02.2014 09:24
Палить надо не жилеты,а арсенюка"бочку".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Шо 21.02.2014 22:03
Дорогие сограждане, дорога ложка к обеду.
Сейчас эти все потуги выглядят как минимум смешными.
Чернявскому надо выдать компенцацию на героически испорченный .....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100