Розпочалася вона ще до останніх бурхливих подій в країні. А 20 лютого об 11–й годині ранку обурені сміляни прийшли до міської ради і вимагали зустрічі з міським головою Вадимом Решетняком. Мовляв, у країні революція, а в Смілі вдають, що нічого не відбувається. Але тітушок на Київ відправляють. Зустріч відбулася. На вулиці. Усередину людей не запросили, мовляв, вихідний. У четвер… Зате всередині будівлі було зо два десятки правоохоронців. Як згодом виявилося, на поверхах дислокувалися і тітушки.

сміляни вимагали зустрічі з міським головою

сміляни вимагали зустрічі з міським головою


Зустріч з Вадимом Решетняком відбулася на вулиці

Зустріч з Вадимом Решетняком відбулася на вулиці


Розмова мітингувальників з міським головою відбувалася більш-менш спокійно. Та згодом люди, яких ставало усе більше, наполягли на тому, що для нормального обговорення ситуації в місті потрібно провести сесію, на якій би була присутня небайдужа громадськість. Тим паче, що чергова сесія не була закінчена. Міський голова пристав на цю пропозицію, продовження сесії призначили на 15-ту годину в міському Будинку культури. Поки апарат міськради обдзвонював депутатів, люди повиганяли з будинку рад тітушок, котрі ховалися від них аж на даху будівлі. Тож дехто з молодиків представився будівельниками, дехто працівником райради, ще й невідомо де папочку прихопив з документами підписаними Мар’яною Герасименко – головою райради часів Віктора Ющенка. Однак, народ таким казочкам не повірив і прогнав найманців через коридор ганьби.

міську раду охороняв і очільник смілянської міліції (стоїть обличчям до камери)

міську раду охороняв і очільник смілянської міліції (стоїть обличчям до камери)

 

21 лютого сесію розпочали з хвилини мовчання за загиблими і свічками пам’яті

21 лютого сесію розпочали з хвилини мовчання за загиблими і свічками пам’яті


депутати-регіонали заявили, що вони не проститутки

депутати-регіонали заявили, що вони не проститутки


депутати здавали гроші на поховання загиблого смілянина

депутати здавали гроші на поховання загиблого смілянина


На жаль, на цьому усе, практично, і закінчилося. Достатньої кількості депутатів не набралося, міський голова зник. Люди вимагали каяття від депутатів-регіоналів, але не дочекалися. Було прийнято рішення зібрати сесію наступного дня об 11-й годині. І таки зібрали, навіть кворум був. Одна проблема – не було міського голови. І ніхто з заступників не міг його знайти. Дійшло до того, що депутати пропонували шукати його через міліцію, а одна сміляночка оголосила, що вона звернулася на телепередачу „Жди меня” з проханням допомогти знайти міського голову Сміли. Тож, на сесії було прийнято лише звернення до керівництва Росії з проханням не дестабілізувати ситуацію в Україні. Депутати також засудили дії влади, які привели до кровопролиття, і ще саморозпустилася фракція партії регіонів. Однак, депутати-регіонали, засудивши дії своїх однопартійців і розпустивши фракцію, виходити з партії відмовилися, аргументуючи свою позицію тим, що вони не проститутки. Хоча гроші на поховання загиблого на Майдані в Києві смілянина таки здали.

Між тим, молоді люди з народного спротиву, який утворився в Смілі, виловлювали тітушків і здавали їх міліції, котра тих негайно відпускала. А на станції імені Тараса Шевченка тітушків просто таки охороняв лінійний відділ міліції.

блокпост народного спротиву в Смілі

блокпост народного спротиву в Смілі


На трасі Дніпропетровськ – Київ сміляни утворили блокпост. Активних донедавна бійців ДАІ не видно. Водії фур радісно сигналять хлопцям на блокпосту. А депутати вирішили продовжити сесію у вівторок 25 лютого. Шукатимуть мера, або висловлюватимуть йому недовір’я. Гратимуться, одним словом. Мабуть так і не помітили, що в країні революція…
Олександр ВІВЧАРИК

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100