У період подій, пов’язаних з Євромайданом, відвідуваність інтернет-сайтів, особливо тих, що висвітлюють політичні події, значно зросла. Зокрема, на прикладі свого видання це підтверджує головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов. У коментарі кореспонденту «Прочерка» він розповідає: в січні та лютому відповідно до рейтингу «Bigmir», «Цензор» займав першу сходинку серед національних видань.


– Це завдяки тому, що ми повністю об’єктивно висвітлювали діяльність Євромайдану, та тому, що люди цікавилися цими подіями, – зазначив пан Юрій.

За його словами, Інтернет відіграв дуже значну роль у самих політичних подіях.

– Саме Інтернет дав додаткові можливості для самоорганізації населення. Інтернет був великою силою. Доказом цього є те, що перед першою спробою силового розгону Майдану в ніч з 9 на 10 лютого, «Цензор.нет» був захоплений спецпідрозділом МВС, у нас спецпризначенці відібрали чотири сервери. Це було зроблено навмисне – без всяких документів, без всяких підстав, – аби заблокувати роботу одного з найвпливовіших інтернет-видань. І це була демонстрація того, що влада докладе всіх зусиль, аби впливати на ситуацію в Інтернеті. Це завдяки Інтернету люди мали об’єктивну інформацію про події, мали змогу мобілізуватися швидко на акції, бо для Києва Інтернет має вже не менше значення, ніж телебачення, – коментує Юрій Бутусов.

Так само онлайн-медіа можуть вплинути й на результати президентських виборів у травні цього року.

За словами Юрія Бутусова, новини з регіонів «Цензор» також відслідковує за допомогою онлайн-ресурсів.

– Коли я хочу подивитися інформацію з Черкас, то обов’язково заходжу на «Прочерк» – це, можливо, найвпливовіше черкаське видання, – зазначив головред «Цензора».

Зазначимо, що відвідуваність сайту «Прочерк», відповідно до сертифікованих лічильників, у останні тижні лютого була в межах 25-30 тисяч унікальних відвідувачів за добу. А в дні найгостріших силових придушень акцій протестів в Україні трафік досягав 50 та 60 тисяч унікальних відвідувачів за добу.

– Саме в ці дні онлайн-медіа реально проходять випробування на те, що вони дійсно є ресурсами оперативних новин, – коментує керівник і засновник сайту «Прочерк» Сергій Томіленко. – Інтернет-медіа в безперервному режимі мають інформувати аудиторію, подаючи велику кількість «гарячих» новин. Це випробування для всієї команди – журналістів, редакторів, які мають докласти зусиль, щоб аудиторія визнавала ресурс як надійне джерело важливої інформації.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Oculus Rift 28.02.2014 19:59
На его сайте свободы слова нет. А это значит, что посетители дезинформируютс я. Односторонняя и селективная подача информации - это обман людей. Решения принимаемые людьми на основе такой информации всегда ошибочны и приводят к тяжелым последствиям.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Loki 28.02.2014 14:19
А есчо хочу донести люстраторам, шо к эстонской оперативности прочерк и новояз с бешенной скоростью внедряет! Скоро будет как у Ободзинского "в каждой строчке только точки вместо буков всех..."© ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100