Сьогодні у черкащан виникли проблеми із конвертуванням іноземної валюти в українську. Так, читачі «Прочерку» звернулись до кількох банків та кіосків обміну валют. Відмовляли їм через те, що відсутня готівкова гривня.

У коментарі «Прочерку» начальник управління Нацбанку в Черкаській області Сергій Забудський наголосив, що слід пам’ятати вислів, що «гроші люблять тишу».

– У кризовий період не варто бігти в банки і міняти одну валюту на іншу. Сьогодні на міжбанку почав знижуватися курс валюти, і гривня почала зміцнюватися. І спекулянти, як хотіли на цьому заробити, почали масово здавати валюту. Банківські установи ж орієнтувалися на зворотній процес, і більше завозили валюту. Однак сьогодні все різко змінилося. Тому цілком логічно що в деяких банках могла закінчитися гривня, – роз’яснив ситуацію Сергій Анатолійович. – Я вам скажу одне: бігають і кричать – спекулянти. Крім того, сьогодні – п’ятниця. У понеділок все буде нормально з готівкою. Просто так сталося, що випало це на вихідні дні.

У той же час на прохання спрогнозувати ситуацію на валютному ринку найближчим часом начальник управління Нацбанку в Черкаській області відповідає запитанням: «А скільки треба часу, щоб заспокоїти людей?»

– Я думаю, що триватиме це не більше двох-трьох тижнів. Національним банком України спільно з Кабінетом міністрів України розробляється програма, тому не повинен бути тривалий період. Важко віриться, що долар буде в межах 8-ми гривень, але 12 чи 11 гривень, думаю, не буде, – зазначив Сергій Забудський.


реклама

Коментарі  

 
0 #4 Очевидец 28.02.2014 21:53
Вместо того, чтоб брать комментарий у главного спекулянта области, лучше пошли б и сами посмотрели, что в банках творилось, как люди с долларами и евро стояли и не могли их обменять, так как "гривны нет".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Loki 28.02.2014 18:14
Курс гривні по прежнему определяется откатом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 незнайка 28.02.2014 17:15
С ноября 1990 года у меня на счету бывшего Сбербанка СССР числится 5 рублей Я и в те времена не привлекался к ответственности за спекуляцию Интересно какая сумма советских рублей до сир пор не возвращена бывшим вкладчикам? Слово СПЕКУЛЯНТ уже в лексикон возвращается А деньги когда?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Дід Трохим 28.02.2014 16:31
Бігали і кричали такі самі "спекулянти", як на Майдані билися "ф...ти". Наплодили тих банків з "достатніми валютними ресурсами", шо вся Швейцарія нєрвно курила в сторонкє, а як трусонуло - получилась повна...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100