реклама

реклама

За попередніми даними Національного банку, у 2020 році спостерігався чистий відплив прямих іноземних інвестицій (далі – ПІІ) з Черкаської області в обсязі 124,4 млн дол. США, зокрема через від’ємне значення реінвестованих доходів.

630_360_1487684822-8150

Така динаміка була зумовлена загальносвітовими тенденціями. Так, погіршення очікувань інвесторів на тлі коронакризи та висока невизначеність щодо подальшого розвитку пандемії спричинили певну інвестиційну паузу, яка позначилася на інвестиційній активності всіх країн, у тому числі й України.

Про це поінформували «Прочерк» у відповідь на запит до НБУ.

Реінвестовані доходи – це частина чистого прибутку, яка залишається в розпорядженні підприємства після виплати дивідендів, формування резервного капіталу, поповнення статутного капіталу та використання на інші потреби. Через погіршення фінансових результатів підприємств на тлі коронакризи, в 2020 році сформувалися від’ємні значення реінвестованих доходів підприємств та, відповідно, відплив ПІІ.

Станом на кінець 2020 року запас прямих іноземних інвестицій в економіку Черкаської області становив 177,5 млн дол. США. Основними країнами-інвесторами були Кіпр (28,7%), Франція (13,7%), Чехія (8,8%),  Іспанія (8,7%), Беліз (8,5%)  та Німеччина (7,1%).

Більш детальна інформація щодо обсягів прямих іноземних інвестицій за окремими регіонами у розрізі країн-інвесторів чи видів економічної діяльності переважно є конфіденційною. Національний банк не оприлюднює відповідні данні з метою забезпечення виконання вимог Закону України "Про державну статистику" щодо конфіденційності статистичної інформації.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100