Черкаський громадський люстраційний комітет просить не намагатися маніпулювати членами організації, тиснути, вмовляти та погрожувати їм. Про це йдеться у їхній заяві, поширеній у ЗМІ.

«Не намагайтеся вести приватні переговори з окремими членами – ми все одно оголошуватимемо про такі звернення до нас. Натомість просимо вас надавати нам інформацію, що підтвердить або спростує діяння цих осіб. Тільки це може призвести до появи або видалення прізвища людини зі списку», – йдеться у заяві.

Також у комітеті оприлюднили критерії, за якими зараховують політиків, чиновників, силовиків і суддів до переліку «Кандидатів на громадську люстрацію»: публічні заклики до підтримки репресій, насилля, катувань; організація «тітушок», бандформувань; допомога та участь в організації репресій, насилля, катувань; невиконання службових обов'язків щодо протидії порушенням прав громадян, зокрема, репресіям, насиллю, катуванням; фінансування репресій, насилля, катувань; вчинення адміністративного тиску на учасників акцій громадянського протесту.

Тут наголошують, що особи, внесені до переліку кандидатів на люстрацію, не є звинувачуваними.

«Вони вмотивовано зараховані до списку на основі даних, які є у відкритому доступі (ЗМІ, соціальних мережах, блогах, офіційних інтернет-ресурсах) і які дають підстави цікавитися їхньою діяльністю в розрізі останніх подій у країні.

Щодо цих осіб ми ЗБИРАЄМО ІНФОРМАЦІЮ, яка підтверджує або спростовує їхню участь у подіях, які призвели до порушення прав людини, вчинення репресій та насильства, що відбувалися за останні три місяці. Зібрану інформацію ми будемо опубліковувати, і вже громада міста/області буде вирішувати, чи достойні ці люди знову обіймати державні посади, бути обраними в органи влади тощо. Дуже скоро ми викладемо аргументацію по кожній особі у відкритий доступ. Нині вже створюється Інтернет-платформа, яка стане майданчиком для цього», – обіцяють у люстраційному комітеті.

Також вони просять черкащан надсилати імена своїх «кандидатів на люстрацію», а також (обов’язково!) інформацію, яка буде підтвердженням дій цієї людини (повідомлення у ЗМІ, фото, відео, контакти свідків) на електронну скриньку – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

реклама

Коментарі  

 
+2 #15 Любомудр 01.03.2014 22:20
"У Громадському люстраційному комітеті просять їм не погрожувати"
Кому вы на ф-г нужны. Какой комитет, такие и угрожающие. Развели байду на 3 страницы. Вы надеетесь, что закон о люстрации будет принят? Наивные. Под него же попадут все вчерашние, позавчерашние (они же сегодняшние) и завтрашние. Увы вам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #14 Черкащанка1 01.03.2014 21:51
А СУДЬИ КТО? ПИСАТЕЛИ ХР**ОВЫ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #13 Черкащанин 01.03.2014 20:24
А цікаво, чи будуть перелюстровуват ь черкаську помаранчеву бригаду? Коваль Віталій, Овчаренко Микола, Елеонора Левицька........Чи вони знову будуть нами керувати і строїти з себе патріотів? Досить вже нам помаранчевої Золотої підкови Черкащини. Нові обличчя повинні бути. НОВІ! Ті, які не були при владі. Не за це полягала Небесна сотня.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #12 а завтра же забудут 01.03.2014 14:45
Так вот таких людей героями никто не считает, но они же тоже живуь и в стране нашей, и в городе нашем! Они тоже имеют право решать судьбу и странв и города, потому как если в следующий раз эта большая группа людей подримется на мацдан- всем будет мало места!!! Так что прежде чем кого то люстиировать - сами пройдите тест на люстрацию, будьте честны и открыты перед громадой. Все ли вы законопослушны?? Давали или брали взятки?? И т.д.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #11 а завтра же забудут 01.03.2014 14:40
Тут не только список членов комитета поможет (на прочерке он есть кстати), а и биографии, декларации о доходах, у кого какой бизнес и т.п. А то простите, но смешно до слез бывает - хлопци из сотни гибли, чтобы такие как Саши белые к айданевласти пришли, устраивали панику,
заявляли о люстрации, а самих тоже может нужно люстрировать?!
А то получается криво и косо - кто-то побывал пару раз на майдане и уже мнит себя героем, или засветился пару раз на автомайдане и теперь что, им вся власть в руки? А кто-то в это время просто делал свою работу, охраняя границы, обеспечивая жизнедеятельнос ть электростанций, пек хлеб, чистил канализации, обеспечивал продуктами, теплом,
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #10 Чигирин 01.03.2014 13:48
Це що, нове ЧК? Може їм ще маузери і шкіряні плащі повидавати за державний кошт? 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #9 Час помсти 01.03.2014 13:02
Зарегистрирую, пожалуй, несколько страничек в соцсетях от имени Латышева и других великих люстраторов. Затем пару постов в "підтримку репресій, насилля, катувань", вишлю на адресу, хай себе люстрирують)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Marta 01.03.2014 12:18
В и в прокуратуру написали заяви про відкриття справ на списочників,чи просто граєтесь?????(нагадую,хто поливав людей під ОДА,хто знущався і бив 3 дні черкащан,хто судив ,фабрікував справи і обвинувачував,х то бив і стріляв на дамбі,і головне,хто дав наказ....Де слідство,чим займались черкаські "герої" в Київі?????????????????????????????????????????СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #7 Пропозиція 01.03.2014 11:36
А чи не провести люстрацію самого люстраційного комітету? Підстави знайдуться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #6 Микола Кудрявцев 01.03.2014 11:15
Такі речі мають відбуватися ВИКЛЮЧНО на підставі закону. Громадська активність це добре, але зараз схоже на Шариковщину. "Кандидатів" може бути скільки завгодно, в залежності від того, хто кому не сподобався. Саша Бєлий ходить Україною...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100