Рада Федерації підтримала звернення президента РФ Володимира Путіна та надала згоду на використання Збройних сил РФ на території України до нормалізації суспільно-політичної обстановки у цій країні.

Відповідне рішення підтримали усі члени Ради Федерації одноголосно у відкритому режимі. Як заявила спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, ця постанова набуває чинності з моменту її ухвалення, повідомляє "Інтерфакс".

Задля ухвалення рішення Рада Федерації скликала позачергове засідання, присвячене ситуації в Україні.

Голова верхньої палати російського парламенту Матвієнко пояснила, що всіх сенаторів терміново викликали з місць. "Ті, хто не встиг приїхати, той попросив приєднати їхні голоси", - цитує Матвієнко агенція "Інтерфакс-Україна".

Як відомо, Валентина Матвієнко в молоді роки жила в Черкасах, де закінчила Черкаське медичне училище. Після її від’їзду в Ленінград члени її родини залишилися в Черкасах. Матвієнко регулярно буває в Черкасах, щоб їх відвідати.

Декілька днів тому Матвієнко заперечувала силове втручання з боку Росії.

Раніше до Росії за допомогою звернувся самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов.

У той же час Північноатлантичний альянс звернувся до керівництва Росії, закликавши поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Про це генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен написав у своєму Twitter.

"Росія повинна поважати суверенітет України, територіальну цілісність, кордони, зокрема це стосується руху російських військ в Україні", - цитує Расмуссена ЛігаБізнесІНФОРМ.

Крім того, він зазначив, що всі сторони повинні сприяти деескалації конфлікту.

"Союзники по НАТО продовжать тісну координацію", - додав генсек Альянсу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #3 pro 02.03.2014 12:07
Валентина Матвієнко? Валентіна Матвієнкоba!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 федор принципиальный 02.03.2014 10:29
Наша черкащанка дала дозвил на вторжение российских войск на территорию Украины.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 землячка 01.03.2014 23:22
Як змінюються люди в залежності від обставин, заради особисого благополуччя навіть готові власний народ віддати в рабство, але ми не підкоримося, чого б це не вартувало. СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100