Письменнику з Черкащини за роман про холодноярців учора, 17 квітня, вперше в історію України було вручено Народну Шевченківську премію. Дійство відбулося біля місця останнього бою отамана Холодноярщини Василя Чучупака.

Як повідомив представник «Холодноярської Ініціативи» Андрій Юсов, на сьогоднішній день зібрано понад 255 тис. грн.

– Кожні сто років українці отримують великий твір, твір художній, про героїку і дух Холодного Яру. В 19 столітті Тарас Шевченко підхопив цей вогонь, потім – Юрій Горлі-Горський. І зараз Василь Шкляр розпалив справжнє полум’я. Василь Шкляр місяць тому сказав, що не візьме премію, поки знаходиться на посаді міністр-українофоб Табачник. Президент Янукович так і не підписав Указ про вручення письменнику Шевченківської премії. Тому українське суспільство почало велику масштабну кампанію збору коштів для Народній премії. Включилась вся Україна. Нардепи Тарас Стецьків і Володимир Філенко потрусили трошки Верховну Раду трошки. І нині на рахунках для Народної Шевченківської премії вже зібрано понад 255 тисяч гривень, – зазначив пан Андрій.

Андрій Юсов запитав у присутніх, хто згідний проголосувати за вручення Василеві Шкляру Народної Шевченківської премії. Усі присутні одноголосно проголосували «За».

Премія була вручена під гаслом «За повернення українській нації історичної пам'яті».

– На сертифікаті написано 250 тисяч гривень, але коштів уже більше! – наголосив Андрій Юсов.

Василь Шкляр подякував за премію і повідомив, що спрямує кошти на зйомки фільму про «Чорного ворона».

– Коли ми знімемо наше справжнє національне кіно «Чорний ворон», дух його витатиме над цілим світом, – зазначив Василь Шкляр.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Анатолій 19.04.2011 16:30
Скільки їх наших героїв нам іще невідомо.Ті покоління россійських нацистів вбивали наших героїв, нашу мову, нашу культуру.Нинішні россійські нацисти стверджують що не було ні героїв, ні культури, ні мови і продовжують свою справу ніби то Україна заповідник для россійських нацистів.А ми що??? І дальші це будемо терпіти??? Пізнаваймо свою історію,свій дух,свою батьківщину.Очистимо її від нацистської нечисті. Ми люди і повинні жити по людські.І не хай неа нас спогляне чорний ворон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Уляна 18.04.2011 15:38
Відроджуємо свою пам"ять і свою рідну Україну!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100