реклама

реклама

Депутат Черкаської обласної ради Наталія Старікова закликає сільських голів виходити до громади і звітувати перед людьми, інформує прес-служба Наталії Володимирівни.

Пані Старікова зазначає: проблема з відсутністю діалогу між керівником села й громадою сьогодні – на часі.

Зокрема, зі скаргами на сільських голів виборці із сіл Черкаського району з Тубільців, Первомайського, Хрещатика, Березняків, Мошен та інших звертаються у громадську приймальню народного депутата Леоніда Даценка, чиїм помічником віднедавна працює Старікова.

Зокрема, мешканці Тубільців озвучили такі проблеми: продаж майнового комплексу, в тому числі автопарку, контори колгоспу і іншого; незаконний продаж землі, яка належить громаді, над Дніпром і Россю; продаж 38 га лісу. Тим часом сільський голова нічого не пояснює громаді.

У Мошнах теж незрозуміло зі звітуванням голови. Є нагальними питання смієттєзвалища, однак далі розроблення проекту кілька років тому справа не йде. Проблеми з дорогами, освітленням, брак місць у дитсадку, безробіття… Все це хочуть обговорити мешканці на сходці села, однак зустрічної ініціативи з боку сільського голови нема.

– Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» сільський, селищний, міський голова раз на рік повинен звітуватись про проведену роботу ним та радою перед громадою свого населеного пункту. Зазвичай у сільській раді відбувається декілька сесій, які складаються з пленарних засідань, а також засідань виконкому. Мешканцям села хотілось би почути, що на них відбувається, які рішення ухвалюються, як вирішуються болючі проблеми громади, – зазначила Старікова, зауваживши, що вимагатиме обов'язкового звітування голів сільрад перед громадами.

Вона також повідомила, що на основі поданої мешканцями Тубільців заяви у громадську приймальню буде подано відповідний запит народного депутата Даценка в обласну прокуратуру з проханням розібратися в ситуації.

реклама

Коментарі  

 
+6 #3 Loki 07.03.2014 13:11
Жалоби на черкащині - сезонное явлениє. Щас підуть городи й нарікань резко, аж до самої зіми поменшає. Не до того буде! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Нестор Іванович 07.03.2014 12:05
Народовладдя має починатися з місцевих громад, а сільський голова не лише для того щоб шапку носити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Люстраційна комісія 07.03.2014 10:47
Першою до громади повинна вийти Старікова і прозвітувати: ЗА ЯКІ ОФІЦІЙНІ ДОХОДИ ВОНА ЖИВЕ? ЗА ЯКІ ШИШИ УТРИМУЄ ВОДІЯ З МАШИНОЮ, ЯКИЙ ВОЗИТЬ ЇЇ ДО ПЕРУКАРІВ ТА КОСМЕТОЛОГІВ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100