реклама

реклама

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко, яка виросла на Черкащині, заявляє, що підтримає приєднання Криму до Росії. Про це вона сказала сьогодні в ході зустрічі з главою парламенту Криму Володимиром Константиновим, інформує УНІАН.

Парламент Криму вибрав найдемократичнішу форму проведення референдуму як найвищу форму волевиявлення народу. Я хочу відповідально заявити від імені верхньої палати, яка представляє інтереси всіх регіонів РФ: у разі, якщо народ Криму на референдумі виявить свою волю і ухвалить рішення про входження до складу Росії, ми як верхня палата російського парламенту, безперечно, таке рішення підтримаємо, наголосила Матвієнко.

Вона вважає, що парламент Криму має право проводити референдум. За її словами, право нації на самовизначення ніхто не скасовував і воно закріплене в основних документах ООН.

Рішення парламенту АРК про проведення референдуму є міжнародною визнаною практикою. Досить звернутися до досвіду Шотландії, яка оголосила у вересні референдум, сказала Матвієнко.

Як відомо, 6 березня парламент Криму переніс з 30 на 16 березня загальнокримський референдум про статус автономії. За словами віце-спікера парламенту автономії Сергія Цекова, на референдум виносяться два питання: «Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта?» і «Ви за відновлення Конституції Криму 1992 року, де Крим є частиною України, але фактично має повноваження окремої держави?».

Також депутати кримського парламенту проголосували за приєднання Криму до Росії.

Водночас у ЦВК заявляють, що юридичної бази для проведення референдуму в Криму немає. Як член Центральної виборчої комісії Юрій Донченко, в законі про всеукраїнський референдум, в його прикінцевих і перехідних положеннях, визначено, що закон про місцеві референдуми втратив силу, а новий закон Верховна Рада ще не розробила.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов 6 березня зазначив, що ВР України ініціюватиме розпуск парламенту Криму.

реклама

Коментарі  

 
+6 #6 Нестор Іванович 07.03.2014 15:03
Путінсько-ф...ські прихлєбаї покірно підтримуватимут ь забаганки свого біснуватого ф...ра. Прикрим є те, що центральна влада нашої держави така бездіяльна ніби вони там .... всі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Мах 07.03.2014 15:02
зло бере навіть від думки, що вона і інші організми в раді федерецій родом з україни
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #4 Антон 07.03.2014 14:45
Россияне - это дикие люди...варвары...отдадим им Крым...пусть вложаться в него....а мы будем ездить туда отдыхать как и ездили...а они его содержать...мы в Европе...они в .......)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 незнайка 07.03.2014 13:34
Зачем врать прикрывая экономические интересы элиты РФ интересами населения РФ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Makar 07.03.2014 13:21
Бог їй суддя!
Він все бачить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Дід Трохим 07.03.2014 13:10
............. на ..., ........в ......... і заборонить в’їзд. Мене даже Путін менше бісить, чим ця .........Нічого, наїстеся тим Кримом по самі гланди, мало не буде. Абхазію вже "освободили" http://mignews.com.ua/ru/photo/157192.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100