Яким же сильним і страшним для ворогів є наш Пророк! Двісті років минуло з Дня його народження, а він і досі надихає нас і страшить ворогів. Вдумайтеся: 9 березня цього року проросійські вандали сплюндрували його пам’ятник у Луганську. Ці агресивні, злі, недалекі люди знають, що українців об’єднує Шевченко, що він і уособлює собою Україну, а тому били по тому, що їм ненависне.



А в Смілі люди на мітингу, спрямованому проти агресії Росії в Україні, цитували Шевченка, промовляючи, як молитву його Заповіт: „Як понесе з України У синєє море Кров ворожу... отойді я І лани і гори – Все покину, і полину До самого Бога Молитися... а до того Я не знаю Бога”.


Присутніх було не так багато, як того вимагав момент. Тож виступаючі соромили тих, хто не прийшов. Мовляв, у запічку ніхто не відсидиться. Агресія Росії торкнеться всіх. І хоч небайдужих нібито в Смілі чимало, та піднятися з дивана навіть у погожу днину, і прийти на площу, щоби разом з земляками висловити своє ставлення до агресії, можуть далеко не всі. Навіть ті, що дуже хоробрі біля телевізорів „У такі у нас херої”, – насміхалися найязикатіші.


Однак, і до організаторів заходу є претензії. Чимало з тих, хто ставав до лав мітингувальників, говорили, що побачили їх випадково і нічого про мітинг не знали. Між тим, навіть на ньому були журналісти місцевих ЗМІ. Тож, напевне, потрібна тісніша співпраця між ЗМІ і організаторами загальноміських заходів у плані інформування населення.


Виступив на мітингу і заступник міського голови Сміли, керуючий справами міськвиконкому Олександр Головченко. Оскільки люди критикували місцеву владу за те, що не дуже вона з народом у ці критичні дні, що на мітинги з підтримки Януковича зганяли і педагогів, і лікарів, і держслужбовців, а коли країна на межі повномасштабної війни, нікого не видно. Навіть тих колись дуже активних педагогів, котрі саме зараз, на прикладі стійкості наших військовослужбовців у Криму, мали б виховувати у школярів патріотизм.

Олександр Головченко у своєму слові наголосив, що представники влади рішуче засуджують агресію Росії в Криму. Більше того, він особисто телефонував керівникам міст-побратимів Сміли в Росії, розповідав їм про ситуацію в Україні. Як твердить пан Головченко, вони всі підтвердили, що український народ є для них дружнім.

Виступає заступник міського голови Сміли Олександр Головченко

Виступає заступник міського голови Сміли Олександр Головченко


Окрім того, пан Олександр плідно працює в соцмережах, відкриваючи очі на ситуацію в Україні своїм знайомим у Росії.

А ще він телефонував капітану військового катера „Сміла” в Криму Юрію Кашину, висловив йому і екіпажу слова підтримки. До теплих слів додали і продукти харчування, які зібрали працівники міськвиконкому.


Варто наголосити, що матеріальну допомогу українським військовослужбовцям збирали на мітингу. А прихожани церкви Івана Хрестителя і члени „Правого сектору” теж зібрали продукти харчування.

Зібрання традиційно завершилося Гімном України, який співали всі. Опісля люди пішли на міст через річку Тясмин. Тут проходить важлива магістраль на Південь. Тож сміляни демонстрували свою позицію всім, хто їде туди, і знаходили підтримку. А насамкінець пройшлися вулицями міста з гаслами „Ні війні!”, „Путіну ганьба!”, „Сміла вставай”!


Цікаво, що коли присутні на мітингу співали наш Славень, над ними в синьому чистому небі на південь пролетіли два літаки, що були дуже схожими на військові.

Олександр ВІВЧАРИК, фото автора

реклама

Коментарі  

 
-1 #4 Хома 11.03.2014 14:28
Еврею уманскому: красная армия - советская версия вермахта, который начал вторую мировую войну под руководством национал социалиста Гитлера. Он проиграл. Проиграла со временем и красная армия, которая 70 лет назад завоевала независимую Украину. Прооиграет вскоре и неоф....ская пу..инская орда...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Уманский Еврей 11.03.2014 03:00
правый сектор - это и есть украинская версия нео ф....тов, которые должны быть наказаны. Слава Советской Красной Армии, которая освободила Украину 70 лет назад!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Антон 10.03.2014 23:36
Акція "Україна єдина" відбулася на смілянській дамбі на автодорозі Київ-Дніпропетровськ -Донецьк.
Запрошуємо жителів області взяти участь у естафеті єдності.
Слава Україні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Смілянин 10.03.2014 23:31
Пане Олександре,ріше ння про те, щоб зробити захід більш масштабним було прийнято на смілянському майдані 8 березня. Тому часу на поширення інформації про це було рівно один день.
Навіть за такий короткий термін вдалося дещо зробити.
А повідомлення були надруковані і в інтернет виданнях

http://progolovne.ck.ua/archives/73771

http://kropyva.ck.ua/content/v-sm-l-den-narodzhennya-shevchenka-v-dznachili-na-zal-znichn-i-stants-sogodn-provedut-antivo

Залиште контактний телефон комусь із координаторів майдану, або народної ради.

А ще ми Вас запрошуємо стати представником громади по зв'язках зі ЗМІ. А то у нас усі волонтери і часу обмаль.

Пропозиція Ваша про співпрацю приймається.
Дякуємо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100