реклама

реклама

День картоплі під кодовою назвою «Навесні посадимо – восени приберемо» влаштувала в Черкасах обласна опозиційна адміністрація. Оскільки облдержадміністрація офіційна жодним чином не відреагувала на заклик прем’єра Миколи Азарова не чекати дешевих харчів, а братися за лопати, то опозиція вирішила підстрахувать своїх кабінетних колег. Вони ж бо, бідні, певне, всі пішли бордюри білити і прибирати сміття, готуючись до четвергового приїзду Президента, тож їм просто ніколи.

Цілком логічно, що картоплю було вирішено садити перед обласним білим домом. По-перше, місцина цілком підходяща для виконання доручення уряду, а по-друге, не у всіх городян є власні земельні клаптики, де можна здійснить свій трудовий подвиг.

Сорти картоплі опозиціонери також підібрали новітні: «Азаровський», він же «Прем’єра», «Табачно-московський», «Тулубівський», він же «Герой», «Германівна», «Бродський» тощо.

– Всі ці сорти картоплі – супер-еліта. Вартість кожної бульби приблизно відповідає вартості будівництва вертолітного майданчика. Наприклад, науковці так характеризують сорт «Тулубівський»: виведений 25 років тому Харцизькою дослідною станцією «Комуністіческая». Де його посадиш – там і вродить. Особливо добре приживається на шахтарських териконах, землях біля АЕС. Нині районується і на черкаських чорноземах. Утім, поки що особливою врожайністю не відзначається… – презетували свій унікальний посадковий матеріал організатори акції.

До речі, окрім картоплі, вони підготували для посіву ще й перець «Єнакіївський» та капусту «Донецьку».

У ході спеціального аукціону було визначено, що першою на клумбі посадять «Тулубівку», потім «Табачниківку», тоді «Тігіпківку», а вже тоді всі інші сорти. Зрештою, половинки картоплинок з портретами тих, на честь кого вони були названі, опозиціонери висадили в хаотичному порядку, бо сьогодні хоч якоїсь системності практично немає ніде.

– Наша влада щодень, то дорожче обходиться для нашого народу, в якого після стрімкого зростання цін на продукти харчування та комунальні тарифи вже не вистачає грошей хоч якось зводити кінці з кінцями. Тому нині як ніколи стає актуальним гасло: або народ цю владну команду весною посадить, або восени прибере, – пояснив символізм своєї жартівливої акції голова опозиційної адміністрації Леонід Даценко. – Опозиція вже принесла з Холодного Яру вогонь, який черкащани зустріли з великим запалом, тож довго терпіти наругу вони не будуть.

Після висадки картоплі представники опозиційної адміністрації попросили правоохоронців ретельно охороняти «елітну» клумбу і поставили на ній пам’ятну табличку.

Тетяна Воронцова, фото автора

реклама

Коментарі  

 
-1 #13 NazarStodola 21.04.2011 11:09
Кроносе! Я згоден з Вами обговорити, хто і що створив і хто більш. Маю трудовий стаж понад 40 років. Маю свою думку щодо дій влади та опозиції. Маю свою думку. Готовий до дискусії.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #12 Sirko 20.04.2011 18:47
Якщо приєднатись слабо, то сидіть і сопіть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #11 сіроманець 20.04.2011 16:32
Ображено сопіть по офісах?
дякуєм за цінні вказівки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #10 Sirko 20.04.2011 15:00
Агов, пане Кронос, та ви що, новин не читаєте? Так опозиція зараз тільки тим і зайнята, як вказує владі на її помилки і пропонує свої варіанти рішень. А ще відслідковує порушення закону, повідомляє про них громаду і правоохоронні органи і надає людям правову допомогу у захисті їхніх прав. І по бюджету свої пропозиції вона надавала, та тільки за них не голосують депутати із більшості. Так чим же по-вашому вона ще має займаться, якщо її влада не хоче слухати? Ображено сопіть по офісах? Отоді влада полегшено перехрестилась би.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #9 Кронос 20.04.2011 12:28
Доны в ужосе бегут и пакуют чемоданы от того что Леня с Володей посадили три картошки в центре на газоне!! Я к тому, что это карикатура а не оппозиция. Оппозиция это другая позиция. Доложите как вы собираетесь управлять страной, представьте свой альтернативный вариант бюджета города и области исходя из доведенных до двору показателей Минфина. Тогда хлопцев будут воспринимать всерьез.А устраивать комические шоу много ума не надо. Тем более портить газоны и зеленые насаждения на центральной площади.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #8 Qwer 20.04.2011 08:55
Молодці.Монголотатарам з Донецька гідна відповідь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 NazarStodola 20.04.2011 01:12
У мене запитання лише до Кроноса. Чи багато в своєму житті створив?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Ігорь Comandante 19.04.2011 23:23
Хоч хтось в нашому місті воює з цією "владою", молодці хлопці, ще Прочерк молодці, що не бояться публікувати нормальні новини а не хвалебні оди губернатору як деякі "ЗМІ"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #5 NazarStodola 19.04.2011 22:53
А по-мені, так ті, хто називає учасників дійства маргіналами, мали б відразу назвати себе "***". Відразу ж відповім, чому: тому що самі нічого не створили для нас з вами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Sirko 19.04.2011 21:02
А по-моєму, класно! Цій владі треба ще, крім Дня картоплі, влаштувать День розсади, а якщо не допоможе, то День обмолоту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100