реклама

реклама

Черкаська обласна рада – це угрупування людей, що механічно голосують за «спущені зверху рішення». Про це сьогодні на прес-конференції заявила депутат обласної ради Любов Майборода.

– Саме безконтрольне використання коштів призвело до величезних диспропорції між рівнем життя однієї частини суспільства, де була влада, та молоддю. Після призначення на посаду голови обласної ради Валентини Коваленко, я чекала протягом двох тижнів рішучих дій з її боку. Як на мене, з боку пані Коваленко не має рішучих дій по аналізу структурних недоліків та шляхів їх усунення. Обласна рада з ригіонального плавно переходе в чергове аморфне болото, з якого будуть користуватись злочинці, – зазначила Любов Майборода.


Свою позицію щодо реалій сьогодення і організації роботи ради висловили і представники «ДемАльянсу» Таїсія Плахута та Дмитро Долецький, які сиділи по обидва боки Майбороди.

– Має бути зміна підходів до розподілу повноважень, до використання бюджетних коштів і загалом до цієї ситуації в країні. Мають біти зміни щодо того по якій системі ми працюватиме. Усі хотіли перезавантаження влади, проте поки ми цього не отримали. І сьогодні хочеться змінювати систему! І змінювати ті підходи в розподілі коштів, щоб було не так як раніше. Гроші мають бути направлені саме туди, куди треба насправді. І люди вже не будуть все мовчки сприймати. Вони дійсно будуть контролювати все і прискіпливо дивитися на те, що відбувається. Щоб у нас не було того дерибану, який був усі ці роки, – зазначила черкаська активістка Таїсія Плахута.

Сама ж любов Володимирівна повідомила, що не побачивши рішучих дій з боку новообраної голови обласної ради, вона написала першому заступнику голови обласної ради Анатолію Івашкевичу і Валентині Коваленко та запропонувала зміни до організації роботи ради та використанню коштів.

Серед головних пропозицій Любов Майбороди: публікація результатів поіменного голосування на сайті обласної ради. Для прикладу, депутат пригадала голосування за її пропозицію щодо визнання незадовільним звіту про обласний бюджет за 2012 рік.

– Як виявилося, багато кого влаштовував цей бюджет. Зокрема, мою пропозицію по незадовільній оцінці бюджету підтримало лише 8 депутатів. Решту – все влаштовувало. У тому числі і Греся, Коваленко, Поляха, Бондаренко, Старікову тощо. Вони таку пропозицію не підтримали… – зазначила Майборода, показавши роздруківку поіменного голосування.

При цьому, депутат Наталія Старікова, яка завітала на прес-конференцію, заперечила Майбороді, зазначивши, що вона не була присутня на сесії, тож не могла підтримати пропозицію Майбороди.

– Я постійно кажу, що потрібно перенаправляти пріоритети до освіти, охорони здоров’я, а не направляти кошти на прокуратури тощо. Я постійно буваю на районних сесіях. Нинішні бюджети не відповідають правам громади. Он у Шполі в садочках не вистачає 230 місць. Також шполянам треба модернізувати очисні споруди. Тож я за перенаправлення пріоритетів! – показала свої знання проблем місцевих громад Наталія Старікова.

– Я дуже дякую Наталії Володимирівні! А який у нас зараз вільний залишок коштів до розподілу? – вирішила проекзаменувати Старікову Майборода.

– 18 мільйонів!

– Правильно! – похвалила колегу Майборода.


Інша пропозиція, яку запропонувала негайно впровадити депутата Майборода – це публікація документів, які готуються до сесії, за 20 робочих днів до самої сесії.

– Слід виконувати Закон «Про доступ до публічної інформації». Вілповідно усі без виключення проекти рішень, що виносяться на сесію, мають бути опубліковані на сайті обласної ради. Такий порядок є в інших обласних радах, наприклад в Сумській обласній раді. А в нас практика роздавати депутатам матеріали за два-три дні до сесії. Фактично ніякого впливу на формування бюджету депутати не мають! І вони з цим миряться, бо є безвідповідальними! Тому нинішній склад обласної ради зобов’язаний виконати закон, оприлюднюючи на сайті матеріалі до сесії, – роз’яснила Любов Майборода.

Звісно, вона запевнила, що може називати ще багато пунктів, а по завершенню прес-конференції навіть надала журналістам перелік своїх пропозицій. Його дивіться нижче.

«Відповідно до ст. 13 закону  України «Про статус депутатів місцевих рад», пропоную:

1.Розглянути пропозиції по покращенню організації роботи ради та контролю з боку депутатів за використанням бюджетних коштів:

- результати поіменного голосування депутатів оприлюднювати на сайті обласної ради в день проведення сесійного засідання; чітко формулювати пропозицію або рішення, за які голосували депутати та номер проекту  рішення, по якому проводиться голосування.

- відповідно до закону «Про доступ до публічної інформації», забезпечити оприлюднення проектів рішень, в тому числі про бюджет та зміни до бюджету, на сайті ради за 20 робочих днів до проведення сесії. Указувати дату оприлюднення; установу, що готує проект рішення; відповідальну особу за підготовку проекту, контактний телефон для отримання додаткової інформації;

- забезпечити функціонування не менше 3-х депутатських кімнат для виконання  депутатами своїх обов`язків.

2. При внесенні змін до обласного бюджету на 2014 рік за рахунок вільного залишку коштів та зменшення видатків на програми  (пропозиції додаються) передбачити 3млн. 900тис. гр. на погашення кредиторської заборгованості та 10 мільйонів гривень на фінансування процедури гемодіалізу для хворих на хронічну ниркову недостатність гемодіалізного центру «Фрезеніус» в 2014 році.

3. За рахунок вільного залишку коштів та зменшення видатків на програми (пропозиції додаються) збільшити видатки на медикаменти для чорнобильців на 1,5 млн.гр.

4. Доручити департаменту охорони здоров`я до 20.03.2014 подати на розгляд ради проект обласної програми «Про надання медичної допомоги особам, хворим на хронічну ниркову недостатність, методом гемодіалізу на 2014-2016 роки».

5. Доручити головним розпорядникам коштів до 20.03.2014 надати обласній раді звіти про виконання обласних програм, що фінансувались за рахунок обласного бюджету в 2013 році та паспорти програм, фінансування яких буде проводитись в 2014 році відповідно до рішення «Про обласний бюджет на 2014 рік». Паспорти програм, що фінансуються з обласного бюджету та звіти про їх виконання оприлюднювати на сайті обласної ради та облдержадміністрації.

6. Доручити заступникам голови обласної ради Вовченку В.П. та Касьяну В.П. до 20.03.2014 надати депутатам письмову інформацію про діяльність на займаних посадах протягом 2010-2014 років. Заслухати питання про їх діяльність на наступній сесії облради.

7. Бюджетній комісії облради до 20.03.2014 надати інформацію депутатам про контроль за виконання фінансових планів комунальних підприємств області.

8. Заборонити голові обласної ради, заступникам голови, керівнику управління майна, керівнику секретаріату їздити службовим транспортом на роботу та до дому. Зменшити кількість машин, закріплених за облрадою, з 5 до однієї. Щомісяця оприлюднювати на сайті облради інформацію про використання службового автотранспорту.

На наступній сесії облради розглянути питання «Про ліквідацію АТП облради», обласній раді замовляти транспортні послуги на договірній основі у автотранспортних підприємств області.

9. Голові обласної ради Коваленко В.М. на наступній сесії представити програму діяльності ради, аналіз структурних недоліків та способи їх вирішення», - йдеться у листі Любов Майбороди.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #20 911 13.03.2014 22:47
Цитую 1-1-1:
У Люби - ідея фікс: як поділити (читати - роздерибанити на сваою користь)бюджетн і кошти. Жодної мало-мальської ідеї, як НАПОВНИТИ бюджет, де заробити гроші, як створити робочі місця і т.д.В її душі ЖИВЕ ще той "СОВОК" - ніззя, заборонити, не пущать,

Надерибанила Майборода на свою користь на квартиру в панельному будинку і автомобіль "Славуту".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #19 Alex 13.03.2014 12:37
Уважаемый "Прочерк"! Сколько можно допускать ошибки в тексте? Орфография хромает,....Такое впечатление, что тексты набираются просто катанием лицом по клавиатуре!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #18 алька 13.03.2014 12:18
майбороду проверить ....................лечить срочно
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #17 1-1-1 13.03.2014 12:17
У Люби - ідея фікс: як поділити (читати - роздерибанити на сваою користь)бюджетн і кошти. Жодної мало-мальської ідеї, як НАПОВНИТИ бюджет, де заробити гроші, як створити робочі місця і т.д.В її душі ЖИВЕ ще той "СОВОК" - ніззя, заборонити, не пущать,
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #16 Балалайка Люба 13.03.2014 12:12
А Любе - только позвиздеть. Когда "Прочерк" перестанет ее пиарить? Или Вы в доле? Решительные призывы и привели до "...величезних диспропорцій" между Любой и ее электоратом. Десятка "свидомых" - это ее вершина.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #15 молодь 13.03.2014 11:23
ПОКИ КЕРІВНИКОМ СЕКРЕТАРІАТУ ОБЛАСНОЇ РАДИ БУДЕ КОМУНІСТ МОВ--Н ВОНА І ДАЛІ БУДЕ "БОЛОТО*М"!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #14 Жванецкий 13.03.2014 10:38
Цитую незнайка:
Штатная протестувальниц а уже на боевом посту .....

Вахтер это не должность, а состояние души......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #13 Доцент 13.03.2014 09:51
Грамотна жінка,Зрозуміло , чому її не хотіла депутатська більшість.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #12 Нестор Іванович 13.03.2014 09:49
Коваленко справляє враження рішучоїх людини, однак сьогодня все частіше звучать голоси про те, що тулубнути керівникам структурних підрозділів облдержадмініст рації вдалося з нею "порішати" питання щоб і на далі залишитися при портфелях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Литвин 13.03.2014 09:49
Любове Володимирівно, планку не спускайте - депутати залишились ті самі, що крали і дозволяли красти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100