реклама Делікат

З 10 по 20 травня учні 5-8-х класів писатимуть міністерські контрольні роботи з чотирьох предметів: українська мова, математика, історія України, іноземна мова та російська мова (для шкіл (класів) з російською мовою навчання). У зав’язку з цим до департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому надійшло чимало звернень від батьків щодо пояснення складності ситуації.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ірина Топчій роз’яснює методику написання контрольних і заспокою учнів та їхніх батьків:

– Написання підсумкових контрольних робіт є звичною практикою, однак до цього учні щороку писали директорські контрольні. Тепер же профільне Міністерство самостійно визначило зміст та форму проведення, склавши єдині завдання для всіх загальноосвітніх навчальних закладів, – розповідає Ірина Вікторівна.

Вона також наголосила, що нововведення не стало несподіванкою, адже до цього тривалий час контрольні обговорювалися на різного роду нарадах, круглих столах.

Проводитимуть і перевірятимуть контрольні роботи вчителі, які й викладають зазначені предмети. До департаменту освіти та гуманітарної політики школи направлятимуть лише результати контрольних, а не самі роботи. Визначатимуть конкретні дати (у межах 10–20 травня) для проведення контрольних робіт самі загальноосвітні навчальні заклади.

Метою таких підсумкових робіт є визначення рівня засвоєння учнями загальноосвітніх навчальних закладів навчального матеріалу, передбаченого діючим Державним стандартом базової загальної середньої освіти. Результати робіт будуть використані для якісної підготовки проекту нового Державного стандарту змісту освіти.

У той же час Міністерство надало перелік збірників екзаменаційних завдань для проведення державної підсумкової атестації у 9-х класах загальноосвітніх навчальних закладів. Це зумовило чисельні звернення батьків школярів, учителів, представників громадських організацій щодо несвоєчасної і запізнілої їхньої заміни, адже на початку року були інші збірники.

– Ніхто не зобов’язаний купувати нові збірники для ДПА. Всі завдання складатимуться на основі навчальних програм. Тому якщо дитина вчилася протягом року, чогось нового на іспитах вона не зустріне. Прошу повідомляти в наш департамент, якщо хтось змушує вас купувати нові збірники, – наголошує Ірина Вікторівна.

Нові збірники завдань розміщено на офіційному сайті Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України – www.mon.gov.ua і на сайті Єдиного освітнього інформаційного вікна України – www.osvita.com. Зокрема у прикріплених файлах міститься перелік питань із таких предметів: історія України, інформатика, хімія, всесвітня історія, література, правознавство, світова література, українська література, фізика і художня культура.

Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100