реклама Делікат

Поблизу села Сабадаш під Жашковом знімали сцену стрічки про Чорного Козака за однойменним твором Сашка Лірника. Зйомки тривають уже три роки. Усі актори – аматори і працюють задарма. Автори проекту кажуть – це перший народний фільм в Україні.

Режисер не шкодує ані дублів, ані акторів. Уночі, за мінусової температури, раз за разом вони повторюють одні і ті ж дії. Допоки не досягнуть досконалості. Та учасники зйомок не скаржаться. Працюють залюбки та ще й задарма. Жоден з акторів не є професійним. Усі герої фільму – селяни, випадкові глядачі та аматори.

Фінальна сцена фільму. Події відбуваються в сімнадцятому столітті у селі Сабадаш під Жашковом. Проклятий козак рятує селян з полону. Він спокутує свою провину за те, що за молодості заснув на варті. Через це всю козацьку сотню вирізали татари, а сам винуватець урятувався. Тепер чорний козак відважно б'ється з бусурманами. Автор казки і одночасно сценаріст стрічки – Сашко Лірник – грає одного з ворогів. За це і отримує копняка.

Та казкар на свою долю не скаржиться.

Справжніх татар для стрічки знайти не вдалося. Не змогли придбати і професійну апаратуру для зйомок та спецефектів. Замість камери – фотоапарат, а для диму – головешка.

Брак грошей нікого не засмучує. Зняти мало бюджетний, але повноцінний фільм – у цьому вся ідея проекту – кажуть автори.

За три роки зйомок витратили сто вісімдесят тисяч гривень. Прем'єра стрічки відбудеться цьогоріч улітку. Про це повідомляє 5 канал.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100