реклама

реклама

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Кулеша вніс ясність з питання виконання бюджетів: зведений бюджет Черкащини відстає на два місяці, інформує «Черкаський край».

– Зведений бюджет області – це 577 самостійних бюджетів, 6 мільярдів гривень проходить через рахунки. Виконання бюджетів іде проблемно: два місяці відставання, недоотримано 10 мільйонів гривень. Головне наповнення казни – податок із доходів фізосіб, з ним ми відстаємо на півтора відсотка. Зменшилась проти минулорічного середня зарплата, великий тіньовий обіг розрахунків на підприємствах. Є недоїмки зі сплати податку на землю.

Головний фінансист області вважає, що бюджет недоотримує через те, що великі гроші кидалися в капітальні видатки, які спрямовувалися нераціонально і з великими зловживаннями.

– Багатьом не подобається те, що я скажу. Але розрахунок бюджетних видатків іде на одного споживача. А ми утримуємо заклад. Якщо у нас 8 тисяч гривень закладається на учня, то фактично ми платимо 27-30 тисяч гривень, щоб утримати школу. У деяких районах на одного вчителя дві-три дитини, та вже, врешті, гувернантів можна наймати… І поки ми будемо боротися не за надання якісної послуги, за утримання закладу, ми приречені на зубожіння, – наголосив Володимир Кулеша.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100