реклама

реклама

Зробити діяльність міліції публічною, поставити її під контроль громадськості – такі завдання поставив перед новим начальником УМВС України в області Владиславом Пустоваром заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар*.

Юрiй Ткаченко i Сергiй Чеботар пообiцяли стежити, щоб робота мiліцii була публiчною

Юрiй Ткаченко i Сергiй Чеботар пообiцяли стежити, щоб робота мiліцii була публiчною


Як передає кореспондент «Прочерку», про це Чеботар заявив 20 березня під час представлення Пустовара колективові УМВС.

Сергій Іванович зазначив, що діяльність черкаської міліції отримала у громадян дуже негативну оцінку, й у нового керівництва МВС була думка прислати сюди начальником управління представника іншої області. Однак урешті таки вирішили підтримати кандидатуру керівника Черкаського УБОЗу полковника міліції Пустовара. Водночас керівник внутрішньої безпеки черкаської міліції буде немісцевий. «Прийде та особа, якій довірить міністр, вона буде співпрацювати з самообороною, з автомайданом і дивитися, як хто працює», - наголосив Чеботар.

- Водночас я сподіваюся, що новий керівник УМВС сам усе виправить. Він керував УБОЗом і знає всіх вас, хто що робив: хто крав, хто кришував, хто бив, хто наркотики підкидав, хто в селі замість того, щоб наводити порядок, хапав бідну бабусю за сіно тоді як сільський голова брав хабарі, - зауважив заступник міністра, звертаючись до черкаських міліціонерів. – В нового начальника є всі можливості навести порядок. Йому це довірила держава.

Коли слово дали Владиславові Пустовару, він охарактеризував колектив УМВС як «у більшості працездатний», який «виконає обов’язки, покладені на нього державою і громадою».

- З сьогоднішнього дня я запроваджую таку практику. Раз на місяць я звітуватимусь перед громадою про роботу, яку пророблено міліцією протягом звітного періоду. Керівники районних відділів так само звітуватимуть перед громадами в районах. Критерії оцінки керівників районних відділів включатимуть не тільки загальноприйняті показники, а й такий показник як довіра громади, - зазначив Пустовар. – Буде визначено, в якій формі будуть проводитися ці звіти – чи на сесіях обласної і районних рад перед депутатами, чи це будуть якісь круглі столи.

Присутня на представленні нового міліцейського керівника голова облради Валентина Коваленко запропонувала робити такі звіти на сесіях рад.

Квiти, призначенi Владиславу Пустовару, вручили Валентинi Коваленко

Квiти, призначенi Владиславу Пустовару, вручили Валентинi Коваленко


Владислав Пустовар охоче з цим погодився й додав, що до складу колегії УМВС буде включено представника самооборони або автомайдану – «щоб ці люди також бачили, чим живе міліція, й могли здійснювати за нею громадський контроль».

У свою чергу Сергій Чеботар запропонував Пустовару щотижня проводити прес-конференції. «Не треба боятися журналістів!» - наголосив заступник міністра.

Звертаючись до самих журналістів, Чеботар, який попередні 55 хвилин присвятив критиці черкаських правоохоронців, попросив ЗМІ «не тільки критикувати міліцію, а й допомагати їй підняти авторитет», розповідати про досягнення міліціонерів.

Тему співпраці міліції та журналістів розвинув голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

- Є журналіст, який брав участь не в одному розслідуванні кримінальних справ, - сказав пан Ткаченко. – Я особисто знаю його. Це – Володимир Лимаренко**. Я просив би вас включити його у склад колегії. Якщо ви – публічні, то давайте публічно це робити. Він, повірте мені, допоможе слідству...

Сергій Чеботар, погодившись із необхідністю присутності на засіданнях колегій УМВС громадськості, запропонував усе-таки утримуватися від «переборів». Якщо на зібраннях розбирається робота слідства, вирішуються питання оперативної роботи, там повинні бути присутні тільки правоохоронці.

У свою чергу Володимир Лимаренко зазначив, що було б правильно на засідання колегій УМВС тоді, коли це можливо, запрошувати всю пресу, а не тільки окремих її представників.

Від початку представлення пана Пустовара на столі президії лежав букет квітів. Коли журналісти запропонували в урочистій обстановці вручити його за призначенням, Сергій Чеботар зазначив, що заохочувати нового керівника УМВС поки що зарано, і вручив букет голові облради Валентині Коваленко.

* Сергій Чеботар – з 5 березня заступник міністра внутрішніх справ, за фахом економіст, за часи президентства Віктора Ющенка працював заступником міністра Кабінету Міністрів, начальником управління з питань діяльності органів юстиції та правоохоронних органів секретаріату КМУ. У 2012 році був №125 у виборчому списку ВО «Батьківщина».

** Володимир Лимаренко – відомий черкаський журналст-розслідувач, автор численних, в тому числі й критичних, матеріалів про роботу правоохоронних органів, кореспондент «Черкаського краю».

реклама

Коментарі  

 
+2 #5 Коля 22.03.2014 16:09
На менєжє всьо тєже :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Nazareth 21.03.2014 16:25
Блін! Знову - губєрнатор? Цікаво, якої губєрнії? Окстіться, люди добрі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 федор принципиальный 21.03.2014 09:18
А провокатор иващенко,которы й принимал участие в расстреле пацанов на дамбе,сидит в первых рядах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 Сеня Рудик 20.03.2014 23:53
Хочеться щоб сказане паном полковником було щирим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 черкащанин 20.03.2014 22:32
Меняют всю вертикаль правоохранитель ных органов (обласная прокуратура, УВД). А почему же тогда эту вертикаль не меняют в пенитенциарной службе области, начальником которой является ставленник донецких Грищенко А.В.. А ведь он безпрекословно выполнял любые команды Тулуба, что значит действовал не руководствуясь в первую очередь интересами государства и службы, а ублажал желания воровского клана Януковича-Тулуба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100