реклама

реклама

За останні кілька тижнів міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка провів чимало зустрічей із європейськими банкірами та фінансовими організаціями. Вони готові вкладати кошти в українське тваринництво, в розвиток потужних тваринницьких комплексів.

Як інформує «Прочерк», про це Швайка заявив під час свого візиту на Золотоніщину 20 березня.

- Те, що мені є важким для розуміння, - це той факт, що будь-яке обладнання, з яким працюють у тваринницьких комплексах, - імпортне. Якщо дотримуватися тої думки, що купити дешевше, ніж робити своє, можна всі зароблені гроші віддавати кудись – у Францію, Італію, в Китай, - зауважив міністр. Зрозуміло, що високі ціни обладнання впливають і на ціни на молоко та м’ясо. Крім того, таким чином з України «вимиваються» зароблені експортерами гроші.

Як наголосив Ігор Швайка, Європейський банк реконструкції та розвитку готовий фінансувати будь-які потужні проекти, в тому числі й у галузі машинобудування. Але для цього потрібні обґрунтування, бізнес-плани, убезпечення грошей від розкрадання. Як зазначив міністр, держава виконуватиме координаційні та контрольні функції, допомагаючи українському бізнесу отримувати іноземні кредити. Також, оскільки потужні міжнародні банки воліють виділяти кредити великими сумами, необхідно визначитися з національною структурою, яка ці кредити перерозподілятиме підприємцям усередині країни.

Як додав голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, сьогодні українське тваринництво потерпає не стільки від браку інвестицій, скільки від надзвичайної забюрократизованості процедури виділення землі під будівництво ферм та інших споруд. Спрощення цієї процедури надзвичайно необхідне підприємцям, які готові вкладати кошти у вирощування великої рогатої худоби, хоча окупність таких проектів становлить не менше десяти років та у вирощування свиней (окупність – 5-8 років).

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 Семьон 21.03.2014 15:22
Цитую Андрій:
фантастичний ідіот. .

Щови від нього хочете

И.Швайка
Окончил в 1998 году харьковскую национальную юридическую академию имени Ярослава Мудрого по специальности «Правоведение».
В том же году стал заместителем директора по правовым вопросам частной фирмы «Терра», в 1999 году возглавил представительст во юридической фирмы «Ильяшев и партнёры».
В 2000 году создал и возглавил собственную юридическую фирму «Зевс».
В 2007 году был принят во Всеукраинское объединение «Свобода», а в феврале 2008 года возглавил его харьковское отделение.
В октябре 2010 года баллотировался на пост мэра Харькова, однако набрал всего 0,84% голосов на выборах
С 27 февраля 2014 года — Министр аграрной политики и продовольствия в правительстве Арсения Яценюка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Андрій 21.03.2014 14:29
фантастичний ідіот. продуктивність корів в українських господарствах на 50% нижча ніж в ЄС. Більша частина молока здається населенням, великотоварне виробництво майже відсутнє, селекцію загубили, кількість корів з кожним роком зменшується. А він про аналоги імпортної техніки. В Україні зараз нема кому її виробляти. Нема ні спеціалістів, ні заводів. Якщо навіть вкладати інвестиції, то це питання мінімум 5 років. а тваринництво треба стимулювати ЗАРАЗ. і явно не українською технікою, якої просто нема.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 C Миколаєнко 21.03.2014 14:12
ВОНО ЗНАЄ.Ось нерозумна людина -кому треба в ЄС УКРАЇНСЬКЕ млеко і яйко.Дотації в середньому по Євросоюзу становлять 270 євро на гектар обробленої землі.Їм своє нікуди дівати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 Loki 21.03.2014 13:45
Есть такая шютка, шо человек абсолютно на своём месте, когда его профессия находится в соответствии с его фамилией. И тогда получается, шо одно из трёх: або свыней всіх в україні скоро поколять, або ж йому шо то другое тачать нада! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Чукча 21.03.2014 13:43
Ключевая фраза для чего предназначен министр сеського хозяйства
***
оскільки потужні міжнародні БАНКИ воліють ВИДІЛЯТИ КРЕДИТИ великими сумами, необхідно ВИЗНАЧИТИСЯ з національною СТРУКТУРОЮ, яка ЦІ кредити ПЕРЕРОЗПОДІЛЯТИ МЕ підприємцям усередині країни.

Усьо, правильно, главное определиться кто-же будет распределять... правда почему-то нет розмов как самим зароблять, а не распределять очередные международные кредиты.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100