реклама Делікат

26 березня 0 18. 00 у приміщенні Художнього музею відбудеться вечір інтимної та революційної поезії з Дмитром Лазуткіним. Автор презентує свою нову збірку віршів «Добрі пісні про поганних дівчат». На деякі поетичні тексти з неї гурти Коzak system, «Файно», «Запаска» і «Калєкція» написали музику. А Коzak system навіть відзняв відеокліпи на пісні «Твоя порядність така спокуслива» і «Шабля». Сам автор про свою книгу сказав: «У «Добрих піснях...» багато слів про кохання, багато пауз про кохання і багато кохання як такого. Як на мене, це найбільш зріла, найдоросліша книга».

Інженер-металург, журналіст, спортсмен, учасник і організатор літературно-мистецьких акцій, музикант. Дмитро коментував не одні Олімпійські ігри, його голос добре знають шанувальники великого боксу. Його твори, які Ліна Костенко назвала справжньою чоловічою поезією не раз звучали зі сцени Євромайдану. Цього року саме Дмитрові випала нагода коментувавати відкриття XXII Олімпійських ігор у Сочі.

Але разом з тим він – поет, автор шести книг і лауреат літературних премій. Його вірші перекладено десятьма мовами.

На думку Сергія Жадана, поезії Дмитра Лазуткіна значною мірою зроблені "з голосу", з приговорювань і скандувань, вони складаються з морфем і синтагм, якими користуються при сварках у пісочницях і крематоріях». Про це інформує молодіжна громадська організація «Книжковий маестро».

Для довідки

Дмитро Лазуткін народився у 1978 році в Києві. Отримав освіту інженера-металурга і журналіста. Автор книг поезій – «Дахи»(Київ, Гопак, 2003), «Солодощі для плазунів»(Київ, Факт,2005), «Паприка грез»(Москва, НЛО, 2006), «набиті травою священні корови»(К. Смолоскип, 2006), «Бензин»(К, Факт, 2008).

Лауреат літературних премій «Смолоскип», «Гранослов», «Культреванш», «Літературний Олімп», «Русская премия».Учасник багатьох міжнародних літературних фестивалів.

Друкувався в антологіях та часописах: «Метаморфози: 10 поетів останніх 10 років», «Сучасність», «Четвер», «Дві тонни», «ЛІТПОШТА», «Київська Русь»,«Потяг-76» (Україна), «Магнус Дукатус Поезіс»(Литва), «Red», «Akcent», «Tygel culture»(Польща), «Освобожденный Улисс», «Вавилон», «Воздух», «Континент», «Дети Ра», «Тритон», «Руський верлібр. Итоги века», «Самое выгодное занятие» (Росія), The Wolf(США), Videria (Бразилія) та ін.

Стипендіат програми Міністерства культури Польщі «Gaude Polonia»(2004).

Чемпіон України зі слему, переможець слемів видавництва «Смолоскип», фестивалю «Березневі коти». На міжнародному фестивалі «Порядок слів» у Мінську здобув титул Короля поетів.

Працював спортивним оглядачем на Олімпійських іграх у Пекіні і Ванкувері, ведучим програм «У світі єдиноборств», «ПроРегбі», «Чоловічий клуб» на Першому Національному телеканалі. Володар чорного поясу з кемпо (1 дан). Майстер спорту з ушу-саньда. Чемпіон України з козацького двобою. Бронзовий призер Кубка світу з кікбоксінгу і кікджитсу.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Цензор 24.03.2014 23:48
Інтимна поезія під час православного посту... :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100