реклама Делікат

21 березня в музеї Б.Хмельницького відбулося урочисте відкриття виставки "Чигиринський край очима дітей" та нагородження переможців і лауреатів конкурсу.

Виставка є підсумком відкритого конкурсу дитячої творчості, присвяченого  культурній спадщині Чигиринщини, що був оголошений на початку року Національним історико-культурним заповідником "Чигирин".


Коли розпочинали конкурс, були певні побоювання, чи зацікавить конкурс дітей, чи буде достатньо робіт, чи будуть вони відповідної якості. Та всі побоювання виявилися даремними.

На конкурс було подано понад 200 дитячих робіт. Перед членами конкурсної комісії стояло непросте завдання: серед великої кількості робіт визначити найкращих –  переможців та лауреатів конкурсу.


Минулої п’ятниці у виставковому залі музею Б.Хмельницького зібралися учасники конкурсу, їхні батьки, гості. Всі присутні говорили про відкриття виставки дитячої творчості, як про яскраву мистецьку подію у житті нашого міста, висловлювали сподівання, що така творча співпраця між заповідником і дітьми стане постійною і реалізується в нових проектах.

Така масштабна виставка робіт дитячої творчості вперше експонується в музеї Б.Хмельницького. Для кожної дитини важливо знати, що її творчість не даремна та потрібна. Всі роботи, які надійшли на конкурс, представлені на виставці. Присутні мали змогу почути власні поезії переможців літературної номінації. Паралельно з проведенням конкурсу, у музеї Б.Хмельницького працювала "Творча музейна майстерня", учасники якої знайомилися з різними видами традиційного та сучасного мистецтва. Їхні роботи теж експонуються на виставці.


Виставка є складовою проекту "Освітньо-творчий діалог "Чигиринський край очима дітей", який реалізує НІКЗ "Чигирин" спільно з відділом освіти Чигиринської РДА та Будинком дитячої та юнацької творчості. Проект відбувається в рамках програми ProMuseum за підтримки МФ "Відродження", МБФ "Україна 3000" та ГО "Український центр розвитку музейної справи".


Виставку "Чигиринський край очима дітей" зможуть побачити жителі Чигиринщини та гості нашого краю, які приїжджають з різних куточків України.


Виставка працюватиме до 18 квітня. Запрошуємо всіх бажаючих! Ви зможете поринути у чарівний, яскравий світ дитячих мрій!

Олена Трощинська,

молодший науковий співробітник

НІКЗ "Чигирин"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100