реклама

реклама

Сто артистів та членів мистецьких спілок підписалися під зверненням до міністра культури Євгена Нищука, голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка та голови облради Валентини Коваленко з вимогою звільнити нинішню очільницю управління культури Наталію Джуру. Про це інформує сайт "Про головне".

Під цим зверненням про вимогу звільнення Джури підписалися артисти Черкаської обласної філармонії, Черкаського академічного українського народного хору, Черкаського академічного музично-драматичного театру ім.Т. Г.Шевченка, члени обласних спілок: художників, хореографів, письменників, музичних працівників, майстрів народної творчості.

«Творча інтелігенція Черкащини занепокоєна станом культури в області та, зокрема, ставленням діючого начальника управління культури Черкаської ОДА Джури Наталії Григорівни до професійних діячів культури. Впродовж свого перебування на посаді Джура Н.Г. не одноразово виявляла неповагу до підлеглих, артистів та інших митців. Під час проведення культурно-мистецьких заходів,знаходячись за кулісами, Джура Н.Г. не одноразово піднімала руку на учасників заходу в присутності інших та нецензурно висловлювалась, що компрометує діловий етикет державного службовця та культуру поведінки начальника управління культури.

Артистів театру та філармонії вона примушувала брати участь в заходах, знаючи, що ці заклади культури є госпрозрахунковими, повинні виконувати річний план по прибутку — не надавала фінансової підтримки,вимагала безкоштовного проведення заходів та безоплатної роботи митців.Так,наприклад, артисти балету Черкаського народного хору, замість танців, носили квіти та караваї мало не щотижня на будь-яких заходах, не залежно від того, потрібні вони там чи ні.Вона називала їх принизливо «церемоніальною групою». Джура Н. Г. була слугою у колишнього очільника Черкаської ОДА Тулуба С.Б. та його заступника Прітченко Т.Ф. Вона виконувала всі їхні накази, незважаючи на їхню доцільність та правомірність.

Джура Н.Г. не соромлячись озвучувала антипрофесійну точку зору колишніх очільників області, як, наприклад:

— майстерність творчих колективів низька і застаріла;

- вокально-хореографічні композиції, якими Черкащина була представлена на рівні держави та за кордоном, називали непотрібними бубликами (караваї) та затяганими рушниками, які давно треба закидати помідорами та багато інших принизливих речей.

Впродовж минулого року, начальник управління культури не виявила бажання співпраці з творчою інтелігенцією області, постійно ігнорувала творчих керівників колективів та провідних і визнаних державою майстрів мистецтва.

Зважаючи на всі ці обставини, які вказують на непрофесійність в роботі,ми вважаємо недоцільним подальше перебування на посаді начальника управління культури Черкаської ОДА Джури Н.Г.”, – йдеться у зверненні.

При цьому жодного прізвища тих, хто підписався під зверненням, не вказується.

реклама

Коментарі  

 
+2 #24 Спидометр 16.04.2014 21:43
Для незадоволеної сотні:
Вже подала заяву Джура, подав заяву Василь Касян. "Творча інтелігенція" Бігом пишіть заяви на участь в конкурсі, тільки тепер хто поклопоче за ДИРОМ-ФЕДОРЯКОЮ,бо колись було так:ВІН СКАЗАВ І призначили, а по бамагам:
- "враховуючи протокол засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Черкаська обласна філармонія Черкаської обласної ради» від 06.06.2013 № 4, службову записку заступника голови обласної ради Касяна В.П. від 12.06.2013 №73-р, погоджену начальником управління культури облдержадмініст рації Джурою Н.Г."
А ТЕПЕРЬ ПОГЛЯДИМ. КАК ФЕДОРЯКА и Ко подписанты поучаствуют в "конкурсах".Вперед!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #23 петро 11.04.2014 20:26
НЕДОБИТІ МИТЦІ-ПОЗОРНИКИ! НАВІТЬ НЕУЯВЛЯЮТЬ ЯКІ ЗМІНИ НА ІХ ЖДУТЬ! НА ТЕ ЩО МАБУТЬ І ЗАСЛУГОВУЮТЬ! ПЕРІОД ЗАСТОЯ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #22 петро 11.04.2014 20:01
діячі продвигаються вперед усіленно! компашка товариша Сухового та Мартиновоі успішно міняють краски! мАРШТУПА - НАЧАЛЬНІКОМ! оСІПЕНКО - ЗАСТУПНИКОМ! а МАРТИНОВА - ДЕЯТЕЛЬ ПРОФСПІЛКИ! ОЧЕНЬ КВАЛІФІКОВАНІ ПІДХОДИ! дАЛЕКО РОЗВИНЕМОСЬ! чЕРКАСИ - ВЗОРВУТЬСЯ ОТ НЕВДОВОЛЕННЯ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 незнайка 05.04.2014 05:29
Зачем финансировать из бюджетов творчески одаренных людей которым по силам без администратвно-командного керивныцтва собачачого самим наполнять бюджет Сумела же обозначить модному московскому художнику Джокондочку в номере гостиницы Апельсин?Вот это талант истынно народное дарование а не со сцены хором зарплату скыглыть А теперь Джура не такая?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #20 Іван 04.04.2014 21:39
ЦЕ СТАТТІ З ГАЗЕТИ ПРОЧЕРК призначення та звільнення:
"31 травня 2011,Василя Марштупу призначено начальником управління культури ОДА, він з 29 квітня виконував ообов’язки начальника управління.
До цього В.Марштупа працював головою обкому профспілки працівників культури."
"27 серпня 2012,Тулуб звільнив начальника управління культури ОДА В.Марштупу.Своє рішення С.Б. пояснив тим, що «були недоречності й проблеми в розвитку культури на Черкащині».
– Розумієте, стільки звернень від людей, від творчої еліти Черкащини залишились без вирішення. Він виявився тим керівником, який не зміг опанувати менеджерські принципи. Як людина, він дуже гарна. Як творча людина – ще краща. Але це ще не значить, що є така посада."
Не вийшло в Марштупи то він ПОВЧИТЬ та ПОРАДИТЬ як треба працювати Любові Величко.І буде як каже "петро" Прекрасна робота сімейки Марштупів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #19 петро 02.04.2014 23:02
тепер ясно чого Люба Величко-Марштупа підплигувала на нараді управління! закортіло покерувати! Пора, бо можна не встигнути!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #18 петро 02.04.2014 22:26
Цитую Оксана Колісник:
Цитую цікаво:
дядьки відомі прагнуть реваншу на хлібну посаду

І тітки також ;)

совершенно верно! нічего не поменяєтся! даже намного хуже!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #17 петро 02.04.2014 22:22
Митці І творці радіють! Ім призначають керівником регіоналку Любов Величко! Та що вчора в сесійному залі підтримувала Тулуба! Прекрасна робота сімейки Марштупів! Хіба це люстрація! Без сумніву, що треба місце!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #16 Іван 31.03.2014 16:07
Для Марії ...(Федоряка працює з повною відповідальніст ю, невже можна зрівняти з попередниками)...Хто без відома директора хору та директора філармонії може примусити людей-АРТИСТІВ десь працювати.Треба розібратися: що роблять директор філармонії Федоряка та директор-розпорядник Черкаського народного хору заслужений працівник культури України Юрович Зіновій Васильович що "Артистів театру та філармонії вона примушувала брати участь в заходах" Молодець... встигала покерувати філармонією...хором, а директор ХОРУ В КАБІНЕТІ сховався, а директор філармонії з провладних мітингів за ПР не вилазив. То точно його роботи зрівняти з попередниками не можно...бо ВОНИ собі такого не дозволяли та й ще багато чого...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #15 Марія 31.03.2014 09:58
Навіщо приплітати директора філармонії,а тим паче ставити оцінку про незаконне звільнення головного бухгалтера цієї установи, не вам судити "правильні писаки" ....А Федоряка працює з повною відповідальніст ю, невже можна зрівняти з попередниками ????? Джурі треба спасати свою шкуру, звітувати про відмиті кошти в галузі культури, бо МАЙДАН Черкаський запитає, так що нехай шукає захисту у "Героя"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100