Воєнна загроза є реальною – і бюджет оборони має бути реальним. Про це у блозі на "Українській правді" заявив народний депутат України Анатолій Гриценко.

"Переглянув антикризовий бюджет. Проект 4575 за підписом Яценюка.

Міністерство внутрішніх справ – 18 млрд (цифри округляю).

Міністерство оборони – 15 млрд. Реально – 13,7 млрд, бо решта то спецфонд (від продажу чогось комусь), який ніколи не наповнювався, жодного року! Кажуть, нібито армії дадуть ще 5 млрд із резервного фонду, але в проекті це чітко не зафіксовано. Навіть тоді – армія отримає лише 18,7 млрд.

Запитав нового міністра оборони: Як обороняти країну з таким бюджетом будете? Вам же зараз удвічі більше потрібно, як мінімум?! Розуміє, але напевно не надто його слухають в Уряді", - написав Гриценко.

Нардеп заявив, що потреби української армії вимірюються в 37 мільярдів гривень."Уряд дійсно дає армії лише половину необхідного на оборону країни", - заявив політик.

"Де знайти кошти? Я вже озвучував у Раді свої пропозиції. І не тільки я.

Ліквідуйте Податкову міліцію, агентство Каськіва й купу інших непотрібних структур. Введіть податок на доходи з депозитів, які громадяни України тримають у банках за кордоном (про це уряд взагалі чомусь мовчить). Підніміть не вдвічі, а в 10 разів ренту на руду та інші копалини, олігархи не надто збідніють. Денонсуйте офшорну угоду з Кіпром, про неї теж забули?", - порадив нардеп.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 Нестор Іванович 28.03.2014 14:14
Той народ, який не хоче годувати свою амію, як правило годує чужу і Крим тому яскравий приклад. Якщо наш уряд хоче бути урядом у вигнанні, то до слів Гриценка їм краще не дослухатися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 фінанси 28.03.2014 09:39
Анатолію Степановичу! Хто ж буде урізати собі доходи, пільги, то що. А Каськів повинен відповідаим за дерибан коштів, іспанського лижника.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 незнайка 28.03.2014 09:10
скорее Лисапетный комбат из бюджетного кабинета ВРУ профинансуе видра на голови замисть касок солдатам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 черкащанин 28.03.2014 01:38
А його в уряді слухали, коли він був міністром оборони? Ну прям розквіла при ньому українська армія. Демагог і словоблуд, який вміє тільки критикувати та не здатен робити результат перебуваючи в такому ж кріслі. А чи не при ньому відбулось наймасштабніше скорочення чисельності військових?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100