Запорізький обласний військовий комісаріат не має змоги годувати мобілізованих призовників під час їх перебування у призовному пункті.

Як повідомив 31 березня на нараді в обласній державній адміністрації військовий комісар Запорізького військкомату Давид Моін, військова частина «Уральські казарми», до якої приписаний військкомат, не має достатньої кількості їжі, щоб годувати призовників, які чекають на відправку до частин, пише газета "День".

Тому вже мобілізованих призовників військові відпускають харчуватися вдома незважаючи на те, що вони зобов’язані буди у призовному пункті.

Як приклад вирішення такої проблеми комісар навів Черкаси, де мобілізованих годує Червоний хрест, а місцеві громади допомагають з купівлею камуфльованого одягу та речових мішків.

Моін вже надіслав прохання про допомогу до місцевого осередку Червоного хресту, а також звернувся до обласної влади і громади підтримати реальними справами майбутніх військовослужбовців.

Утім, призов комісар оцінює позитивно, хоча ускладнює роботу з призову відсутність у деяких районах голів державних адміністрацій, які за законом мають активно співпрацювати з військовими і допомагати в організації транспортування призовників, забезпечення, тощо:

- У деяких районах військовий комісар залишається один на один зі своїми проблемами у районі. Наприклад, у Токмаку (центральній район в Запорізькій області) голови райадміністрації немає, тому військовий комісар і на мітингу, і на техніці, і на людях, а реальної підтримки з боку влади немає

Також комісар повідомив, що в Запорізьку область з Криму переводять військовослужбовців з частин Внутрішніх військ і вони розміщуються в Мелитопольскому і Запорізькому гарнізонах.

А на військовому аеродромі в Мелітополі створено пересильний пункт, через який війська та техніка з півострова відправляється до Києва.  Наразі тут облаштовуються блокпости, місцеві жителі надають допомогу транспортом та будівельними матеріалами.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100