Зустріч із сім’ями, які прибули з Криму на проживання до нашого міста, відбулася сьогодні за участю голови Черкаської обласної державної адміністрації Юрія Ткаченка, секретаря міської ради, в.о. міського голови Черкас Віктора Білоусова, директорів та спеціалістів  департаментів та управлінь  міськвиконкому, представників Пенсійного Фонду, Центру зайнятості, інших установ, за допомогою до яких  найчастіше звертаються   переселенці. Про це інформує прес-служба МВК.

На початку заходу голова ОДА  Юрій Ткаченко наголосив, що мета  цієї зустрічі – не просто обговорити загальні проблеми, а за можливості одразу ж вирішити їх, або ж  надати фахові консультації  стосовно якнайшвидшого їх розв’язання. Адже приймати сім’ї переселенців – це не просто їх розселити та організувати побут, це  ще безліч  інших питань –  працевлаштування дорослих,  влаштування в дошкільні та шкільні навчальні заклади дітей тощо.

На зустріч прийшло вісім сімей, деякі з них – із маленькими дітьми, в основному переселенці з Сімферополя, Новофедорівки, Джанкоя.  За фахом ці люди – інженери, викладачі, приватні підприємці, домогосподарки, військові.  І всі вони потребують підтримки і допомоги.

Як виявилось під час діалогу, найбільше незручностей виникає в колишніх кримчан стосовно отримання соціальних виплат, військових пенсій, інших грошових платежів, адже всі їх  платіжні картки заблоковано. Саме цю проблему вдалося вирішити на місці – голова Черкаської ОДА просто зателефонував керівнику відповідної банківської установи і той пообіцяв, що протягом двох – трьох днів  люди можуть  вільно зняти свої кошти на території Черкас.

Також голова ОДА закликав чиновників та працівників відповідних державних установ  якомога людяніше поставитися до якнайшвидшого вирішення подібних проблем та не розглядати їх через призму зайвої бюрократії та формальностей.

В.о. міського голови, секретар Черкаської міської ради Віктор Білоусов поінформував присутніх стосовно роботи, яка проводиться робочою групою міськвиконкому з вирішення першочергових проблем переселенців та  Центром соціальних служб у справах сім’ї та молоді (а саме ця структура  є координатором по роботі з  такими сім’ями) з питання  їх розселення, пошуку роботи , медичного обслуговування, влаштування в дошкільні та шкільні навчальні заклади, відновлення документів, реєстрації, тощо, та підкреслив, що ці питання стоять на особливому контролі у міської влади та будуть вирішуватися в найкоротші терміни.

Багато   конкретних питань у переселенців виникло і до департаментів: соціальної політики; охорони здоров’я та медичних послуг; освіти та гуманітарної політики.

Фахівці департаментів одразу ж надавали конкретні консультації та пропозиції, обмінювались телефонами та призначали час прийому, в разі, коли питання потребувало більш детального вивчення.

Розглядаючи питання надання постійого житла (адже, як зауважив один з запрошених – «Ми приїхали сюди не просто «пересидіти» незручні часи, ми приїхали сюди постійно жити та працювати»), Юрій Ткаченко  наголосив, що дане питання – серед пріоритетів роботи нового Уряду, в засіданні якого він нещодавно брав участь.

Доречною прозвучала пропозиція голови бюджетної комісії Сергія Отрешка  про перегляд міською радою програми «Турбота», в разі внесення змін до якої місто зможе оплачувати хоча б на перших порах орендоване сім’ями житло.

Насамкінець зустрічі секретар міської ради та голова ОДА пообіцяли присутнім, що  вони, як і кожен керівник департаменту, беруть на себе особисту  відповідальність  щодо  організації прийому сімей переселенців, а Юрій Ткаченко додав, що на власному прикладі знає, як це – опинитися в такій складній ситуації, ажде його родина так само  колись переїхала до України під час Придністровського конфлікту.

Подібні зустрічі  проходитимуть постійно – сімей переселенців все прибуває.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 стабилизец 05.04.2014 17:38
Розглядаючи питання надання постійого житла... М-дя, такие "скромные" беженцы не пропадут ни в одной горячей точке.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100