реклама

реклама

Один із керівників Партії регіонів, віце-прем'єр-міністр у 2012-2014 рр. Олександр Вілкул презентував нову економічну доктрину Партії регіонів з розвитку України, яка заснована на економічній політиці «відкритих дверей», йдеться на особистому сайті політика.


Це означає: мінімальні податки і мита, максимальний захист інвестора, підвищення інвестиційної привабливості, а також дерегуляція та спрощення дозвільних процедур.

– Така політика виявилася абсолютно ефективною в Польщі, Туреччині, Сінгапурі, Китаї, Південній Кореї, які за останні 10 років забезпечують стабільний ріст економіки. Україна повинна увійти до ТОП-20 країн за легкістю ведення бізнесу, – сказав Олександр Вілкул.

Всі ці пункти розроблені Партією регіонів і включені у виборчу Програму Михайла Добкіна – кандидата в Президенти, якого підтримала партія.

Вілкул зазначив, що важливим стратегічним завданням нової економічної політики є забезпечення стабільності національної валюти та функціонування банківської системи.

– Споживче кредитування та кредитування бізнесу має йти за ставкою не більше 4-7% на рік. А кредити на житло – під 3% річних, терміном на 20 років. Принципово: ніяких податків на депозити в банках, – сказав Олександр Вілкул.

Складовою частиною економічної доктрини є також стимулююча податкова політика, зокрема, зниження податків і створення прозорої податкової системи. Зменшення податку на прибуток до 12,5%, зниження ставки прибуткового податку до 14%. Перевірки малого та середнього бізнесу – не частіше ніж 1 раз на 5 років.

– Необхідно забезпечити стабільну роботу промисловості – станового хребта економіки. Це основа зростання заробітних плат, пенсій, стипендій, соціальних виплат. Від цього залежить збереження мільйонів робочих місць і якість життя українців. Принципово важливо зберегти позаблоковий статус країни, – сказав Олександр Вілкул.

Один із ключових елементів економічної доктрини – підтримка вітчизняного сільгоспвиробника, зокрема, збереження на 15 років пільгової податкової системи в сільському господарстві, впровадження ефективних прямих дотацій сільгоспвиробникам для успішної конкуренції на світовому ринку. Компенсація державою 50% вартості нових основних фондів у рослинництві і тваринництві при створенні нових виробництв.

– Для розвитку регіонів необхідна зміна бюджетної системи. Зокрема, податок на прибуток, прибутковий податок, податки на землю і видобуток корисних копалин мають залишатися в регіонах. До державного бюджету повинні йти ПДВ, акцизи і мита. Бюджети повинні формуватися «знизу» на підставі реальних потреб громад сіл, міст, районів, регіонів, а не спускатися зверху за формулою Мінфіну, – сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив , що нова економічна доктрина є складовою частиною Програми Партії регіонів, і що вирішення стратегічних завдань цієї Програми партія домагатиметься як в парламентській діяльності, так і на рівні Рад усіх рівнів у регіонах.

– Партія структурувалася, висновки зроблені. Системна робота триває. Тим більше, що по всіх напрямках ми маємо не тільки розроблені проекти та концепції, а й позитивні результати. А найголовніше – підтримку мільйонів українців не лише на півдні та сході, але й у центрі та на заході країни, – сказав Олександр Вілкул.

реклама

Коментарі  

 
0 #11 Дмитрий 07.04.2014 23:14
Всех синих под суд! А суд разберется , кто воровал и убивал а кто нет! Хороших отпустить, а плохих на урановые рудники!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 федор принципиальный 07.04.2014 20:37
очередной .....,почему аваков таких и ему подобных не вяжет?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 Народ 07.04.2014 19:41
Да Сашенька, до недавнего времени, я тебя считал очень перспективным и адекватным человеком. Ошибся, видимо вам всем там у рыгов к...лят что-то или курите хр...нь какую-то.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 ТИМОШЕНКО-ЗРАДА 07.04.2014 18:31
ВІЛКУЛ ,ІДИ ........!!!І "ПРОФФЕСІОНАЛІВ" ЗАХОПИ,НАКЕРУВА ЛИ ВЖЕ...........ПОВНА ПЕРЕЗАГРУЗКА ВЛАДИ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #7 Василь 07.04.2014 18:11
ЧуПРина тут не пробігав випадково?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 незнайка 07.04.2014 17:46
По пятерке на армию собираем Крым уже чужой Докерувався этот умный? Осенью в детских учреждениях города не топилось новорожденные дети выжили а этот перестал о процентах рассказывать-выводы сделал или линзы поменял Теперь уже с разинутым ртом фотографируется
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #5 Шпак 07.04.2014 17:45
Рубрика "Новини Черкас та Черкаської області"
Це Вілкул в Черкаській облраді вступає? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Гість 07.04.2014 17:34
Цитую незнайка:
Смотри как умно заговорил перестамши зарплату в Кабмине получать Глаза враз цвет поменяли Маладца!

ты думаешь ему без зарплаты Кабминовской плохо живётся ? :lol: интересно, какие глаза будут у населения когда цены вырастут до уровня неплатежеспособ ности обычного гражданина ?! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 незнайка 07.04.2014 17:20
Смотри как умно заговорил перестамши зарплату в Кабмине получать Глаза враз цвет поменяли Маладца!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 лідер 07.04.2014 17:17
Хлопоці швидше втілюйте свою програму бо ці дурні скоро все профукають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100