реклама

реклама

У «корсунських подіях» бездіяльності міліції не було. У цьому щойно під час прес-конференції запевнив журналістів в. о. начальника УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар, інформує кореспондент «Прочерку».


За його словами, для пошуків зниклого активіста та журналіста Василя Сергієнка була залучена Народна самооборона, Правий сектор, місцеві жителі, лісники та мисливці.

– Це було зроблено, щоб якнайшвидше знайти Василя Сергієнка, – пояснив Владислав Володимирович.

Міліція опитувала свідків, вивчала місця, де зниклий міг бути, – на двох трасах. Біля повороту на Виграїв уночі були знайдені сліди крові. Правоохоронці та громадськість почали «прочісувати» ліс, і в 15-кілометрах від Корсуня знайшли могилу, де на глибині одного метра був похований Василь Сергієнко.

Особисто Пустовар вважає, що минув би день-два, і уже не можна було б зрозуміти, що це чиясь могила, тому Сергієнка і досі б вважали зниклим безвісти.

Тому цей факт очільник міліції вважає прикладом ефективної співпраці правоохоронців із громадськістю.

– У Василя Сергієнка були численні колоті-різані рани, забої. На руках були кайданки, ноги зв’язані клейкою стрічкою. Смерть настала через удушення, – констатував Владислав Володимирович.

На думку Пустовара, вбивство активіста було пов’язано із його громадянською позицією.

– Він був заступником голови народної ради, публікував статті в місцевій газеті. Мав «натягнуті» стосунки із деякими представниками місцевої еліти, бізнес-структур, – сказав очільник обласної міліції.

За його словами, усі версії – однаково вірогідні. Однак Владислав Пустовар відмовився коментувати можливу причетність до вбивства факт написання паном Сергієнком викривальних статей про народного депутата Геннадія Бобова.

– Саме зараз проводяться слідчі дії. Зайве розголошення відомостей може негативно вплинути на слідчі дії, – пояснив свою відмову Владислав Володимирович.

Наразі увесь оперативний склад карного розшуку працює на місці скоєння злочину. Більш детельну інформацію головний міліціонер області обіцяє оприлюднити згодом.

Нагадаємо, що тіло зниклого Василя Сергієнка відкопали закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках в лісі в Корсунь-Шевченківському районі.

Його викрали 4 квітня близько 20.30 у місті Корсунь-Шевченківський у дворі власного помешкання. Черкаська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вважає це виявом реваншизму Партії регіонів та олігархічних сил Черкащини, оскільки Василеві Сергієнкові неодноразово погрожували через його журналістську та патріотичну діяльність, зокрема викривальні статті щодо таємних сторін бізнесу латифундиста, місцевого олігарха, народного депутата України від Партії регіонів, друга Віктора Ющенка та Сергія Тулуба, Героя України Геннадія Бобова.

Сам Бобов звернувся до органів внутрішніх справ, прокуратури і Служби безпеки України з вимогою забезпечити неупереджене і справедливе розслідування в справі викрадення представника ВО «Свобода» Василя Сергієнка.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відзвітував на своїй сторінці у «Фейсбуці», що прийняв звернення народного депутата України Г.Б. Бобова.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 МИКОЛА 09.04.2014 04:30
Не вірю, що ....... не залишила хоч якихось своїх слідів
у цьому злочині. Сліди від автомобільних шин біля двору пана Василя
та на місці його вбивства, "пальчики" на місці його викрадення та на
його одязі, тілі,клейкій стрічці і т.і. А, може, тут без "правоохоронців"
не обійшлося? Адже г...д у цій системі -- хоч греблю гати!..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Хома 07.04.2014 22:00
Героям Слава!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 87 07.04.2014 20:59
Как больше сотни майдановцев.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 федор принципиальный 07.04.2014 20:35
Убить Сашка Белого-у авакова это запросто,а вот найти зв..рье,которые убило нашего земляка,мабуть аваков не потянет.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Шо 07.04.2014 19:43
Респект. За оперативность,о рганизацию и взаимодействие с общественностью . Желаю успеха в скорейшем раскрытии данного дела.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100