Прокуратура Київської області стверджує, що після проведення першочергових слідчих дій версії про вчинення теракту чи умисного знищення майна шляхом підпалу, вибуху на автозаправній станції «БРСМ-Нафта» не знайшли свого підтвердження.

Наразі у ході досудового розслідування вже встановлено несправність комунікаційної системи автомобільної газороздавальної колонки. У зв’язку з чим, газ по електрокомунікаційних системах потрапив до підвалу приміщення АЗС та магазину, що і призвело до вибуху. Вказане підтверджується вилученими речовими доказами та показами потерпілих і свідків.

Крім того, у кримінальному провадженні призначена низка криміналістичних експертиз, проведення яких триває.

Нагадаємо, що 22 квітня цього року близько 9 години ранку стався вибух у приміщенні магазину АЗС «БРСМ-Нафта», яка розташована на 45 км траси Бориспіль-Дніпропетровськ. Вибух повністю зруйнував адміністративне приміщення та магазин роздрібної торгівлі. Внаслідок інциденту 6 осіб – загинуло, ще 6 травмовані, із них троє – черкащани.

Триває розслідування за ч. 2 ст. 270 КК України, тобто порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

Процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні здійснює Переяслав-Хмельницька міжрайонна прокуратура, інформують у прес-службі установи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100