реклама Делікат

Обласні чиновники "беруть під своє крило" черкаські ліси

Обласні чиновники "беруть під своє крило" черкаські ліси

На Черкащині створили нове комунальне підприємство – «Облагроліс». За це рішення на сесії обласної ради, що відбулася нещодавно, проголосували більшість депутатів. Рішення прийняли з урахуванням доповнень як від депутатів фракції Партії регіонів, так і від «Батьківщини».

– Сьогодні дуже багато лісів у приватних руках. У ліс проста людина зараз не зайде… Ми створимо таке комунальне підприємство, яке візьме їх під своє крило, – розповідав перед голосуванням начальник управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Володимир Семерей.

Як додав перший заступник голови облради Анатолій Рибак, з депутатами райрад вже є домовленість щодо передачі лісів, які у власності районів, в обласну комунальну власність.

– Якщо ви сьогодні зайдете в ліс, то побачите, що дерева ростуть тільки з краю, а всередині все вирубано, – наполягав на прийнятті рішення секретар постійної комісії обласної ради з питань приватизації, власності, підприємництва, інвестицій та захисту прав споживачів Андрій Крохмаль.

Разом з тим, при розгляді питання, депутатами було внесено ряд доповнень.

– Я житель села і я бачу, як злочинно вирубують ліси. Побувайте у лісосмугах Черкащини і ви побачите, що частину з них вже знищено… Зараз ситуацію погіршило зростання цін на газ, продукти харчування. Тому частина населення відмовляються від газового опалення, а частково підтоплює дровами. Це й пояснює, чому знищення лісів досягло апогею… Тож таку інституцію треба створювати, але в проекті постанови немає важливих пунктів. Слід провести обов’язкову інвентаризацію всіх лісів, встановити суворий контроль за використанням лісів, утворити внутрішньорайонні ринки дешевої лісової продукції, щоб житель села не купував продукцію в шахрая, а міг піти у державний магазин і купити її там, – вніс доповнення депутат від фракції «Батьківщина» Валентин Хижняк.

У свою чергу депутат-регіонал Сергій Тулуб пригадав минулорічну обласну нараду з питань охорони лісових насаджень.

– Правоохоронними органами була проведена перевірка діяльності обласного управління (очевидно, лісового господарства – Ред.). Ми виявили багато проблем і негараздів, кримінальних негараздів. Багато лісового товару відправлялося на експорт, а де ви бачили валюту від цього експорту? Тепер ми чітко контролюємо, скільки йде на експорт. Крім того, обласна влада виступила з ініціативою, що кожен дорослий мешканець області цьогоріч посадить по 2 дерева. Я особисто посадив 15!.. – почав виступ зі своїх досягнень Сергій Борисович. – Для чого створювати комунальне підприємство? У нас є 5 комунальних підприємств, які створені в районах, які мають ліси. І вони – кожен сам по собі. Ми вирішили зробити їх роботу координованою. На базі цих п’яти районних комунальних підприємств створюємо обласне… Земля, ліси, води є загальнодержавного рівня, а є обласного. І ми повинні це відстоювати і мати це для громади. І до цього комунального підприємства будуть передані безгосподарні ліси. І останні – в порядку контролю – ми повинні у червні повернутися до цього питання і подивитися, що у нас з вирубкою лісу.

Цікаво, що як повідомив Анатолій Рибак, у інших областях України немає аналогічних комунальних підприємств. «Але колеги з областей дзвонили мені і просили надати копії документів, щоб і в себе приймати подібні рішення», – запевнив депутатів Анатолій Рибак.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #6 Знающий 04.05.2011 13:41
Цитую Любов Майборода:
Прийняття такого рішення - безпрецендетний грабіж та мародерство. Утримання лісів - НЕ Є ФУНКЦІЄЮ ОБЛАСНОЇ РАДИ, для цього є відповідні служби. Неприпустимо, щоб рада приймала противоправні рішення.

Естественно грабеж и при Кучме грабили, и при Ющенко, и при Януковиче будут! Любая власть - это постоянный заговор против народа! Сейчас тихонько заберут лес, начнут вырубку и своим-же предприятиям продадут в полцены, а ихние предприятия всё заграницу продадут или государству (естественно, что с накруткой)!!! Примитивный ум - примитивные и наглые методы воровства!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Fagot 04.05.2011 10:25
***окупація триває.. Забирають підприємсвтва, бізнес, тепер добрались до лісів. Висновок однозначний: на Черкащину зайшло кримінальне угрупування, яке хоче все прибрати до рук. Для цього Тулуб і засланий. Дивують місцеві холуї -депутати обласної ради, які мати рідну готові продати за пляшку горілки. Яке ви маєте право утворювати такі підприємства і віддавати наші ліси донецьким? Ви таке обіцяли своїм виборцям? Ганьба!!Що стосується Рибака - хронічний ***, у якого ***, завойовникам такі і потрібні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Любов Майборода 04.05.2011 09:56
Прийняття такого рішення - безпрецендетний грабіж та мародерство. Утримання лісів - НЕ Є ФУНКЦІЄЮ ОБЛАСНОЇ РАДИ, для цього є відповідні служби. Неприпустимо, щоб рада приймала противоправні рішення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Пчела 04.05.2011 09:56
Вы-то, Сергей Борисович, лично посадили 15 деревьев, а сколько леса вырезали при строительстве Вашего дома, на Вашем приусадебном участке, что-то постеснялись сказать, или забыли, или не знали :-) !*** А коммунальное Ваше предприятие- "Рога и Копыта", создаётся только с целью пристроить на бюджетную зарплату пару знакомых трутней, которые о ведении лесного хозяйства знают меньше чем о добыче угля, ну и конечно же, чтобы "законно" дербанить народное богатство, которым и является НАШ лес. Удачи в столь нелёгком труде! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Циркач 04.05.2011 09:44
І поставти керувати цими лісами Ванта Шиятого, цей комерсант "дасть раду цим лісам"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 іфіф 04.05.2011 08:17
Треба створити ком підприємство і по повітрю щоб обл рада знала, скільки ми дихаємо, де і коли₴
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100