У середині червня, орієнтовно в 20-х числах, у черкаському драматичному театрі відбудеться прем’єра вистави Жана Батиста Мольєра «Мізантроп», режисером якої є Олександр Павлютін. Таку попередню дату під час прес-конференції озвучила керівник літературно-драматичною частиною театру Варвара Присяжненко.


– Актори майже готові. Затримка із кравецьким цехом, тому що пізно отримали тканини. Це суто технічна затримка. Десь у 20-х числах червня відбудеться прем’єра цієї вистави, – переконана Варвара Миколаївна.

– П’єса має вийти гарною, тому що Олесь (Павлютін, – ред.) докладає достатньо зусиль та своїх знань. І музичний супровід буде «живим»: там оркестр буде брати участь. Мольєр – це прикраса будь-якого театру, – констатує директор черкаського театру Володимир Осипов.

– Це буде третій показ за всю історію театру, – зазначає Варвара Присяжненко. – Перший показ був режисера Сергія Проскурні в 1984 році. Другий – Аліма Ситника в 1994 році.

– Через 10 років, – порахував Сергій Проскурня.

– Тепер – у 2014 році, через 20 років. Я наголошую на тому, що вистава ставиться рідко. Вона складна, філософська, – пояснює Варвара Присяжненко.

– Не лякайте, – сміється Сергій Проскурня.

– Я не лякаю! Просто, навпаки, це добре, що театр береться за такі речі, не бере те, що лежить на поверхні, – підсумувала Варвара Миколаївна.

Нагадаємо, що прем’єру вистави «Мізантроп» планували спершу на День театру, 27 березня, а потім анонсували показ на травень.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100