реклама Делікат

Вісім величезних писанок презентували в черкаському міському зоопарку. Матеріалом для цього слугували незапліднені яйця емо та африканського страуса.

– До свята Пасхи ми вирішили підготуватися по-особливому. Для цього створили унікальну невеличку колекцію писанок із яєць страусів. Тематичні розписи здійснили студентки черкаського факультету Київського національного університету технології та дизайну, де навчається і моя донька, – розповідає директор зоологічного парку Євгеній Ван.

 

За два дні — саме скільки працювали молоді дизайнери — на незвичних для писанок яйцях з’явився традиційний український орнамент, наскальні малюнки давніх людей, лелека, зебра і африканський мотив, мавпи з листям ліани. Серед завдань також було обов’язково зберегти частину поверхні яйця, тобто не замальовувати повністю. Одному із яєць, яке вдало використали, вже понад 20 років.

Наступного року, обіцяє Євгеній Леонідович, адміністрація зоопарку створить значну більшу колекцію подібних писанок. Для цього протягом року збиратиме яйця. Після чого проведе благодійний аукціон, виручені кошти з якого спрямують на потреби жителів зоопарку. Ціна такого витвору мистецтва на сьогодні оцінюється приблизно від 300 до 500 гривень.

Подібних заходів, за словами директора, жоден зоопарк України ще не робив.

Інформація та фото надані прес-службою міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 аналізатор 04.05.2011 15:53
ось прикольна фотопідбірка якраз в тему http://funzoo.ru/pictures/245-jemo-i-jemu-strausy.html ))))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Пипець 04.05.2011 15:23
Страус ЕМУ! А не ЕМО!! :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100