реклама Делікат

До селища Виграїв, що в Корсунь-Шевченківському районі, на збір-похід «Козацькими шляхами» з`їхалися понад тисячу дітей та молоді. 5 днів вони провели у лісі, навчаючись розкладати багаття, ставити намети, облаштовувати тимчасовий табір.

Про особливості читання мап юним скаутам розповів досвідченний турист Ігор Каньшин. Це частина проходження походу «Козацькими шляхами».

– Я тут привчаю людей, аби вони вчилися працювати з картою, компасом і не заблукали у лісі чи в іншому місці, – говорить інструктор Ігор Каньшин.

У наметовому містечку розташовані 6 таборів. Кожен із них обрав собі форму, гасло, прапор і тотемну тварину. Є серед молоді зв'язківці, кухарі, фотографи.

За 5 днів молодь має навчитися ставити намети, готувати їжу, розбивати бівак – тимчасовий табір, в'язати вузли.

Учасники збору кажуть, жити у лісі їм подобається. Головне – пристосуватися та навчитися захищатися від кліщів та холоду.

Організатори походу кажуть, всі ці навички обов'язково знадобляться у повсякденному житті. А насамперед уміння жити спільнотою.

– Діти зараз виростають у місті, багатьох речей не розуміють, уходять в Інтернет і втрачають багато родинних цінностей. Тож вчимо їх бути разом, – говорить представник всесвітнього скаутського бюро Іраклій Варшамелідзе.

За перебуванням дітей у таборі постійно спостерігають мобільна машина швидкої допомоги та троє лікарів. Учасникам походу також викладають основи соціальної роботи. Цього року до тренінгів з толерантності, до Віл-інфікованих додалися лекції щодо ставлення до людей з інвалідністю. Курс проводять в рамках підготовки волонтерів до Євро-2012. Про це повідомляє 5 канал.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100