реклама Делікат

Напередодні дня Перемоги старшокласники та студенти навчальних закладів Умані у рамках військово-патріотичного виховання завітали до зенітної ракетної бригади Повітряного командування «Центр» Повітряних Сил Збройних Сил України, якими командує полковник Сергій Антоненко. Ініціаторами проведення заходу виступило районне управління освіти та культури.

Зі слів тимчасово виконуючого обов’язки заступника командира бригади з виховної роботи майора Ігоря Білана, це не перший візит допризовної молоді до військової частини. Зокрема, минулого року в гостях у воїнів-ракетників побували юнаки та дівчата освітніх закладів не лише Уманського, а й Маньківського та Тальнівського районів Черкащини. Проте найтісніша співпраця між військовими та освітянами, особливо в питаннях виховання підростаючого покоління, налагоджена з навчальними закладами міста Умань.

– Можливо, саме тому, – говорить майор Ігор Білан, – в частині сьогодні проходять службу дуже багато уманчан, – хлопців та дівчат, які знайшли себе у військовій службі. Один з дивізіонів нашої бригади повністю укомплектований військовослужбовцями служби за контрактом.

В рамках Дня відкритих дверей школярі та студенти мали можливість якомога більше дізнатися про Збройні Сили України, їх призначення та оснащення, види та роди військ, ознайомитися з озброєнням та технікою зенітної ракетної бригади, відвідати казарму, солдатську їдальню, кімнату Бойової Слави частини, потренуватися у виконанні нормативу з розбирання та збирання автомата. Про це повідомив представник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Сергій Фурдик.

За словами викладача предмета «Захист Вітчизни» Уманської загальноосвітньої школи № 3 майора запасу Володимира Мазура, такі зустрічі є дуже корисними.

– Молодь може побачити, а головне торкнутися того, що зветься військова служба, Збройні Сили України. На уроках цього не розкажеш. Більше того, у нас чимало хлопців не знають, якій справі хочуть себе присвятити, куди податись після закінчення школи, а такі зустрічі значно сприяють у вирішенні цього питання, – говорить Володимир Мазур.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100