реклама Делікат

На території музею-садиби Кузьми Миколайовича Дерев’янка, що на його батьківщині – в селі Косенівка Уманського району – віднині росте сакура. У 2009 році члени юнацького дискусійного клубу «САПФІР» Уманського районного центру дитячої та юнацької творчості вже садили цю рослину разом з калиною. Тоді калина прижилася, а от сакура, на жаль, не витримала морозів.

Тож у цьому році було зроблено ще одну спробу. Цього разу сапфірівці покликали на допомогу членів ради молодих депутатів Уманського району, аби ті допомогли у посадці дерев. А з саджанцями попросили допомогти депутата обласної ради (від ПР) Інну Добрянську. Адже на території Уманської центральної районної лікарні, яку очолює Інна Іванівна, ростуть сакури. Про це повідомили у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської обласної ради.

Зазначимо, що Кузьма Дем’янович Дерев’янко, як представник радянського Верховного Головнокомандування при штабі Союзних військ на Тихому океані, 2 вересня 1945 року від імені сторони-переможниці власноруч підписав Акт про капітуляцію Японії, засвідчивши таким чином завершення Другої Світової війни. За ратні подвиги, високе військове мистецтво він був удостоєний звання генерал-лейтенанта, найвищих державних нагород, зокрема, став одним із небагатьох генералів, які були нагороджені всіма трьома орденами імені видатних полководців — Богдана Хмельницького, Суворова і Кутузова. У січні 1946 року Кузьма Миколайович був призначений представником СРСР у Союзній раді з місцем перебування в Токіо.

Тож рослини для посадки на території музею-садиби вибрані невипадково. Калина – символ України, сакура – символ Японії. Ці дві країни були близькими Кузьмі Миколайовичу. Їх мову, культуру, звичаї він знав досконало.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100