На сьогоднішній сесії Черкаської обласної ради депутати підтримали обласну програму «Територіальна оборона».

Обласний військовий комісар Євген Курбет повідомив, що батальйон формуватиметься з добровольців та за частковою мобілізацією.


«У зв’язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, зростанням соціальної напруги в Україні, можливою загрозою захоплення інших територій України виникла нагальна потреба в утворенні батальйону територіальної оборони області та його матеріально-технічному забезпеченні для захисту суверенітету нашої держави та, безпосередньо, території і населення області», – зазначив Євген Курбет.

Як йдеться в документах, виникає потреба у здійсненні фінансування програми за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів області, інших джерел не заборонених законодавством.

– Країна в небезпеці, та немає жодної цифри, жодної дати, яка б стосувалася цієї програми. Чому не озвучується абсолютно нічого? Військовий комісар не сказав цього. Мене не зовсім задовольняють інші моменти в цій програмі. Та я відкидаю ці моменти і звертаюся до депутатського корпусу спрямувати на формування батальйону не менше як 3 мільйони гривень, – виступив депутат Валентин Хижняк.

– Сьогодні фінансування поділено 50 на 50. Тобто частину коштів на забезпечення діяльності батальйону дає держава. В цілому ж треба 4 мільйони гривень. Кошти будуть 1ти на озброєння, на білизну тощо. Ми і в ЗМІ просимо підприємців та громаду, щоб залучити кошти на батальйон. Тому прошу вас підтримати програму, бо необхідно до 22 травня створити батальйон. Там має бути більше 400 осіб. Безумовно ще матимуть місце тендерні процедури, – розповів голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

Депутати проголосували за створеня батальйону.

Тепер депутати розглядають питання про обласний бюджет, до якого необхідно внести зміни.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Коли Олійника посадять??? 15.05.2014 14:30
Цитую СЕЛЯНИН:
За минулый рик населення скоротылося на 9 тыс осиб Колы почнуть выдилять кошты на газификацию сил Черкащины?

Газ золотий,воно вам надо?Краще одразу шукайте альтернативу,є річка,місцева гідростанція,ві тряки ,сонячні батареї...Шукайте спонсора,проект ,вам же дешевше та автономніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 СЕЛЯНИН 15.05.2014 12:09
За минулый рик населення скоротылося на 9 тыс осиб Колы почнуть выдилять кошты на газификацию сил Черкащины?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100