Народний депутат України Микола Томенко родом із Чорнобаївщини, виступаючи в місті Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області на мітингу, присвяченому 70-й річниці депортації кримськотатарського народу, висловив слова підтримки кримським татарам, які зібралися на цей мітинг пам’яті.

Микола Володимирович сказав про те, що 70 років тому сталася трагедія для цього народу, коли 18 травня 1944 року Сталін депортував кримських татар з території Криму, інформує прес-служба політика.

– Ніхто не сподівався, що у ХХІ столітті ми опинимося у ситуації, коли Володимир Путін фактично розпочав депортацію кримськотатарського і українського народу з території Криму. Ця нинішня історія ще раз підтверджує, що імперська психологія (чи то прикрита радянською доктриною, чи доктриною «русского мира») – антинародна і людиноненависницька. Таким чином, Путін перевершив Сталіна: той депортував лише кримськотатарський народ, а цей – і український з Криму, – зазначив Микола Томенко.

Він подякував кримськотатарському народу за підтримку в сьогоднішній непростій ситуації і сказав про те, що єдина, неподільна Україна можлива лише в дружбі з кримськотатарським народом.

Також він поінформував, що українська держава буде робити все, щоб кримські татари, власне, як і українці, які сьогодні є біженцями з Криму, отримали прихисток і допомогу на території Херсонської області в тому числі, зокрема, в Генічеському районі, де проживає багато кримських татар.

На думку Миколи Томенка, необхідно якнайшвидше створювати міністерство з питань Криму, щоб на цьому етапі займатися долею облаштування сімей, які залишили Крим, а також захищати українську власність на території Криму.

– Але ці завдання тактичні. Стратегічним завданням є те, щоб спільно робити все (як це робили кримські татари після 1944 року), щоб повернутися на історичну землю, де кримські татари і українці повинні себе впевнено почувати, як в невід’ємній частині української держави, – зазначив Микола Томенко.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 фанис 19.05.2014 12:18
Раньше нас за самострой гоняли, а теперь к татарам все такие толерантные стали - приятно. Только неужели для этого нужно было Крым потерять, чтоб на нас обратили внимание!?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 незнайка 19.05.2014 12:18
Грынжолу-тарахтелке уже невтерпеж створювать министерство
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100