Секретар Черкаського громадського люстраційного комітету Вікторія Феофілова запевняє, що робота з призначеннями – один із пріоритетних напрямків їхньої діяльності. Але їм із цим дуже важко встигати, бо найчастіше працюють постфактум: когось уже призначили, а вони його люструють, пишуть «Вечірні Черкаси».

– З одного боку зрозуміло, що потрібно призначати людей і немає часу чекати, поки ми назбираємо інформацію. З іншого – ми не бачимо великого бажання радитися з приводу призначень. На рівні області все робиться через розгляди на Народній раді. Ми з цим не погоджуємось і не раз висловлювали своє незадоволення такою системою. Бо так само, як і Самооборона Майдану, Правий сектор та інші громадські об’єднання, ми не маємо змоги впливати якимось чином на її рішення, – говорить Вікторія.

До того ж, за її словами, варто розуміти, що люстраційний комітет не лобіює якісь персони на якісь посади, а по-перше, виступає за прозорість самих кадрових процедур, а по-друге, може лише супроводити певну кандидатуру інформацією (скоріше негативною, бо позитивної до них майже не надсилають).

– Так, наприклад, ми надсилали Міністру освіти Сергію Квіту всю інформацію стосовно обох претендентів на посаду ректора ЧДТУ. Юрій Лега як депутат від Партії Регіонів з самого початку був в нашому списку кандидатів на люстрацію. Інформацію про діяльність Тамари Качали нам теж принесли, але вже під дату виборів ректора. Все, що в нас було, прочитав міністр. Можливо, це теж вплинуло на його рішення стосовно затвердження ректора. Однак, точно вам скажу, що в цій справі рано ставити крапку, оскільки атмосфера в закладі нездорова, там зараз іде слідство за кількома кримінальними провадженнями, і ми ще не раз почуємо про гучні скандали в цьому університеті! Тому процедури люстрації продовжуємо, – пояснює Вікторія Феофілова.

За її словами, вони поки що ми не знайшли спільної мови з керівниками ОДА щодо призначення начальників галузевих управлінь.

– Ми наполягаємо на прозорій конкурсній процедурі, натомість вже маємо подання кандидатури Максима Зеленського на начальника управління молоді та спорту, затвердженого через Народну Раду (хоча було ще дві ради – спортивна та молодіжна, – які визначили своїх фаворитів). Нас дуже непокоїть не сам факт призначення цієї людини, а відсутність чітких і зрозумілих процедур. І ми жорстко готові стояти на своїй позиції, аж до судових позовів чи організації акцій громадських протестів. Однак поки що сподіваємося на конструктивну і мирну співпрацю із головою ОДА та його помічниками, – розповіла вона.

реклама

Коментарі  

 
+11 #9 Правда 30.07.2014 14:24
Ну і де ці знатні люстратори? Де декларація Качали? Де люстраційне свідчення? Де інформація по криміналу який відкрили 4 місяці назад? Хто відповість за понад 50 звільнених працівників вишу з ініціативи недоректора? Ау!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #8 оля 24.05.2014 20:16
Цитую Гриша:
Хто ти дівчинка?

Де ти взялась! Скільки ти на світі живеш! Люстратор!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 Богун 21.05.2014 09:55
Вона люструє! Їй би червону хустинку, шкіряну одежинку, пістоля на пояс і трійка народних комісарів готова вершити народну волю, біда панове, біда, з одними боролися на інших напоролися!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 стабилиздец 20.05.2014 23:25
дуже цікаво яким чином люстрували головного податківця - вірного ригі..НАЛА коломійця. За рівнем к....пції та отриманням неправомірних доходів та нищення бізнесу по Черкасам йому рівних немає. скільки чумаданів грошей йому обійшлась люстрація? Якщо цей комітет допускає таку .... до корита то виникає питання : " а на...віщо тоді цей комітет????????!!!!!!!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #5 Олег 20.05.2014 22:57
Саме головне, що в ЧДТУ на сталося розколу колективу, всі з розумінням і повагою поставилися до призначення Міносвіти професора Тамари Качали на посаду ректора. А якщо комусь щось і не подобається, то це добре, адже це і є демократія. Вибори пройшли чесно і прозоро. Так як ніхто не набрав більшості, тобто 51 відсотка , тому Міністерство вирішило призначити молодшого і проєвропейськог о позаполітичного ректора. Тож потрібно вміти з гідністю програвати, і не тримати колектив у стресі, а допомагати новому ректору.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #4 наф наф 20.05.2014 22:30
люстраційному комітету: жалюгідні невдахі, що працюють на замовлення.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #3 Гриша 20.05.2014 21:54
Хто ти дівчинка?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 Аж противно 20.05.2014 18:58
Люстрационный комитет напоминает кесилева - чешет СВОЮ правду и не краснеет. Вам бы побольше обьективности может и толк был.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-11 #1 Деканат 20.05.2014 17:52
Наробив заступник Тулуба по ідеології Лега багато справ, як говорить Віторія, що стільки к....нальних справ за час його ректорства назбиралось.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100