реклама

реклама

Сьогодні в малій сесійній залі Будинку рад, де мала відбутися сесія Черкаської міськради, однак була зірвана, виступив співкоординатор черкаської самооборони майдану Олег Скалько.


Користуючись присутністю у залі великої кількісті журналістів, він зробив офіційну заяву про те, що в місцевій організації самооборони немає ніякого розколу.

– На сьогодні в місті Черкаси є ще одна так звана самооборона, яка до самооборони майдану немає ніякого відношення. Ніякого розколу в нас немає! Це з’явилася абсолютно нова група облич, яка ні на мітингах, ні на барикадах не була! – заявив Олег Скалько.

– Але ж це брехня, Олег, я ж тебе заступником взяв у самооборону, – зауважив присутній тут-таки Геннадій Шевченко.

– Давайте тут не з’ясовувати ці питання, – запропонували присутні.

Проте Олег Скалько заявив, що вже готовий був проводити на цю тему дебати в ефірі з Шевченком, але той відмовився.

– Так треба займатися своєю справою, а не дебатами! Вступайте в національну гвардію, будь ласка! І захищайте Батьківщину, – зауважив Геннадій Шевченко.

При цьому присутній представник афганців Олександр Рибченко зазначив, що самооборонівцям лише пиріжки можна довірити ділити удвох.


Слід нагадати, що конфлікт в Черкаській самообороні триває давно. Ряд осіб, у тому числі і Олег Скалько, відсторонили від керування в організації Геннадія Шевченка, і він з іншими однодумцями створив організація Народна самооборона Черкас. Скалько з Чигарьовим та Сташуком залишилися керувати черкаською самообороною майдану. Лише свою організацію вони вважають легітимною.

При цьому в черкаській міліції знають про конфлікт між черкаськими самооборонівцям,и і дають свої поради щодо цього.

– Механізм узаконення діяльності простий: самооборонівці можуть реєструвати громадську організацію або входити до національної гвардії, до батальйону територіальної оборони, – пояснив у коментарі «Прочерку» тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління громадської безпеки УМВС області підполковник міліції Володимир Тютюнник. – Я знаю, що Геннадій Шевченко зареєстрував громадську організацію, а з тих самооборонівців, якими він керував до цього, 95 осіб увійшли до громадського формування «Соснівський».

Як пояснюють в МВС, залучати просту людину до охорони громадської діяльності так просто не можна.

– Якщо ж людина є членом громадського формування, то вона має право носити спецзасоби, застосовувати їх, складати протокол. Ці люди фактично мають права, як і міліціонери, проте не мають права застосовувати зброю. У нас у кожному райвідділі є інспектор з роботи з громадськими формуваннями. Коли визначається склад формування, хто туди входить і чи немає судимих, тоді починається навчання: куди можна бити кийком, а куди – ні, як правильно застосовувати наручники тощо, – роз’яснив Володимир Тютюнник. – І кожен представник громадського формування повинен працювати в парі з міліціонером! У принципі це корисно. Є громадськість – контроль над міліцією. Але є і міліціонер, який стежить за самооборонівцем, бо нам надходили і сигнали щодо перевищенням самооборонівцями своїх повноважень.

реклама

Коментарі  

 
+6 #8 марина 23.05.2014 11:48
А что 90-е годы наступили!? :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 УЖАСТЬ 23.05.2014 10:32
Скалько, відсторонили від керування в організації Геннадія Шевченка, і він з іншими однодумцями створив організація Народна самооборона Черкас. Лише свою організацію вони вважають легітимною
***
Наступило золотое время для патриотической донедавна оппозиции. И так их было пруд пруди оппозиционных партий и движений, а сейчас начали растии плодиться в геометрической прогрессии. Правда в такой же геометрической прогрессии снижается уровень жизни народа, и вымирание народа Украины. Уже билет на маршрутку в Киев из Черкасс стоит для народа 90 гривен. А тут, что ни день то новый гетьман-герой майдана, что ни день, новая самооборона.. А время идет... Губернатор на пару с головой облрады ежедневно вояжируют по области, что-то говорят что-то зачитывают. Интересно, кто работает? Что и как они собираются делать для народа вытащившего их во власть? Или сценарий накатанный в период с 2004 по 2010 года Соберут миллионы на еще одну больницу будущего и адью - электорат?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Фотограф 23.05.2014 10:03
Цитую Семен:
Справжні патріоти всі вже на сході воюють. А це клоуни.

Совершенно с Вами согласен. Это гетьманы............люди за державу воюют и гибнут а это, побоюсь этого слова быдло должности делит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #5 Семен 22.05.2014 21:32
Справжні патріоти всі вже на сході воюють. А це клоуни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #4 Кетти 22.05.2014 20:38
Запроданці всі. ВСІ!!!! І КРАПКА!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 Саморефері 22.05.2014 18:27
Для представників цих та усіх інших самостворених організацій треба організувати забіг на стадіоні, або заплив (хто вміє плавати) на Дніпрі. Хто усіх випередить - той і найголовніший, решта - відповідно до результатів забігу. Це буде найоб'єктивніша оцінка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+21 #2 черкащанин 22.05.2014 17:34
Я думаю, Рибченко краще б справився з розподілом пиріжків, воїн-інтернаціоналіс т який Афганістан тільки по телебаченню бачив. В тій організації багато більш достойніших людей, які могли б повести за собою дійсних захисників Вітчизни, які дійсно бачили своїми очима, що таке війна.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+47 #1 Світлана 22.05.2014 17:01
Не існує вже ні самооборони, ні автомайдану. Ці організації перетворилися у фількіну грамоту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100