Голова Державного земельного агентства Сергій Рудик повідомив, що «мало не півкраїни» телефонувало йому, щоб він не знімав з посади начальника головного управління цього відомства в Черкаській області Петра Гамана.


Таким чином Сергій Ярославович натякнув на наявність у Гамана (колишнього першого заступника голови Черкаської ОДА) впливових покровителів.

Нагадаємо, 21 травня стало відомо, що СБУ затримала Гамана за отримання хабаря. До цього, 5 травня, Гамана було знято з посади керівника обласної структури Держземагенства. Нині обов’язки начальника головного управління виконує Дмитро Мироненко.

– Отже, на момент затримання Гаман був уже «колишнім» керівником, – зазначив Сергій Рудик. – Разом з тим, це могло б статися і з діючим. Я з абсолютною більшістю людей, які працюють у нашій системі, «дітей не хрестив» і розписуватися за їхню порядність і чесність не збираюся.

Як наголосив Рудик, фактично Гаман не працював на посаді з 25 квітня, але близько десяти днів він перебував на лікарняному. При цьому на роботу він ходив і всім казав, що працює й працюватиме далі.

– І цілком можливо, що підприємці, з яких він і далі «драв» гроші, були введені в оману, – вважає Сергій Ярославович. – Він ліг у «больничку», ходив на роботу, і ставив, і ставив печатки на великій кількості наказів!

За даними Рудика, правоохоронні органи давно «вели» Гамана.

– Винен – хай сидить у тюрмі. Питань немає, – наголосив голова Держземагентства. – Але рішення, звісно, має прийняти суд.

Сергій Рудик відомий на Черкащині як активіст ВО «Свобода» і колишній кандидат у нардепи від цієї політичної сили по смілянському виборчому округу.

реклама

Коментарі  

 
+3 #10 Actual_Spy 24.05.2014 11:25
Так і не купив омріяний "Мерседес МЛ" в салоні м. Києва... і так поспішав взяти "капусту" що спіймався на гачок...ну просто в людини інша ціна життя інші потреби в матеріальних цінностях! Той хто вже кілька років отримував за вирішення питань "живі гроші" хотів до кінця своїх днів перебування на посаді (навіть будучи на лікарняному) отримувати дивіденти... Жахливо тільки те що відповідальност і по закону не буде!... Закони в Україні діють лише на тих хто "вкрав мішок сахару" і за це отримав 2 роки позбавлення волі, а у випадку з такими як Петро Ілліч, суддя зазвичай прийме рішення про ті ж 2 роки позбавлення волі, але з маленьким нюансом - УМОВНО, а Петро Ілліч назбирає букет "болячок" та оформить собі ще І-групу інвалідності, до винесення вироку суду що й стане в основу прийнняття такого "жорстокого умовного вироку суду"!
...а поїздку до автосалону доведеться перенести... :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 О.ЧУПРИНА 23.05.2014 23:43
Шановні журналісти Прочерку!Попрос іть Сергія Рудика назвати покровителів поіменно.Цим він дуже допоможе майбутньому Президенту України у проведенні люстрації.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Люстрація 23.05.2014 21:52
Рудик все правильно каже і робить. Досить вже заступатися за людей, які співпрацювати з регіоналівською бандитською владою. Нові часи. Був Майдан. Чи ви ще одного майдану хочете? І Кузьмінського зметуть з ЧНУ скоро, Легу, дякуючи мудрості і справедливості Міністра освіти в ЧДТУ вже не має. Найшли за кого просить, за Гамана. Якщо не виненен, то суд доведе. Хоча в нас все так доводиться....згадайте Березу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #7 Активіст 23.05.2014 17:19
Прямо пів країни просило! Який Рудик великий! А насправді система не змінилась абсолютно, новий начальник буде робити те ж саме, тільки вже обережніше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #6 Громадянин 23.05.2014 15:57
Тобто, всі, і в тому числі голова Держземагентств а розуміють, що працювати в цьому відомстві на керівній посаді і не бути причетним до корупційних дій - НЕМОЖЛИВО.
Значить треба міняти не тільки "гаманів" і не тільки в Черкаській області, а ще й систему роботи по всій державі. Причому діяльність Держземагентств а повинна бути надпрозорою. Скарги громадян повинні розглядатись з особливою ретельністю та відповідним реагуванням. А не так, як на даний час - все зводиться до формальних відписок та безкарності порушників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #5 Дід Трохим 23.05.2014 15:29
Нічо не буде. Петро Олексійович і Олександр Володимирович - "двоюрідні куми" по Ющу, а Петро Ілліч - права рука послєднього - багато знає, шоб надєлать шуму хотя б і по Підкові. Чудесна країна, де все міняється, ну при цьому не міняється нічого! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #4 Фотограф 23.05.2014 15:20
Цитую незнайка:
Почему не были выполнены процедуры предусмотренные при прекращении выполнения служебных обязанностей? А Рудик?

Спрыгнет, а через пару месяцев пойдет на выборы в облраду. Вон в горисполкоме некого Жмаива тоже поймали на взятке, а сейчас уже кандидат в депутаты
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Нестор Іванович 23.05.2014 15:15
Такий бардак очавидно і в інших структурах виконавчої влади. Адже тулубівських прихвоснів ніхто відстороняти не поспішає (і не дивно, обласні очільники відчувають, що вони тимчасово), а ті, розуміючи, що піти всерівно доведеться роблять все можливе щоб піти не просто так.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 стабилизец 23.05.2014 15:08
Та какая там тюрьма, в худшем случае штраф и амнистия. Карьере "земельного решалы" это не навредит.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 незнайка 23.05.2014 14:37
Почему не были выполнены процедуры предусмотренные при прекращении выполнения служебных обязанностей? А Рудик?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100