Жителі Черкаської області, які захищають єдність України в її східних регіонах, отримають на малій батьківщині землі сільськогосподарського призначення для особистого користування (тобто, під городи, дачі, садові товариства тощо). Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив голова Держемагентства України Сергій Рудик.

– Щойно ми обговорили питання виділення ділянок з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком, – заявив Рудик. – Зі слів Юрія Олеговича, на Черкащині таких людей, мінімум, 300 – вони служать у Нацгвардії, правоохоронних органах та проходять строкову службу. Ми хотіли б не пропустити жодного прізвища, тому звернулися до голови ОДА, щоб у максимально стислі терміни отримати необхідну інформацію.

Як зазначив Сергій Рудик, аналогічні кроки було і буде здійснено найближчими днями в деяких інших областях України.

– Завдання по цьому соціальному проекту – просте і зрозуміле: знайти хороші, придатні для використання ділянки для людей, що сьогодні ризикують своїм життям, – пояснив Рудик. – Я розумію, що цим не можна обмежуватися – важко оцінити ту роль, яку ці люди здійснюють у нашому сьогоднішньому житті, захищаючи кордони. Але їхні родини по 10, а то й 20 років чекають на отримання житла. Хоча б таким чином ми частково компенсуємо з боку держави ті зусилля, які вони сьогодні докладають, боронячи наш спокій.

За словами Рудика, кожен захисник Вітчизни зможе отримати земельну ділянку в 1,5-2 га.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 varvar 23.05.2014 18:01
Обличчя "нові" - методи ті самі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Активіст 23.05.2014 16:34
Ну невже це нормально! По перше виділення земельних ділянок справжнім захисникам Вітчизни повинно бути врегульовано на законодавчому рівні, а не рішенням голови ОДА та голови Держземагентств а. По друге у відповідному законі повинно бути чітко визначено категорію осіб, якій підлягає виділення земельних ділянок, їх розміри, розташування, призначення та органи на які покладається виконання цього закону. Інакше, ми в черговий раз отримаємо масу зловживань. Земельні ділянки отримають всі, тільки не ті хто насправді це заслужив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100