19 травня нарешті вступила в дію ухвала суду щодо закриття кримінального провадження проти голови Черкаської обласної організації ВО "Свобода" Юрія Ботнара. Про це він повідомив у коментарі vikka.ua.

Як відомо, за часів губернаторства Тулуба націоналіста звинувачували за трьома статтями ККУ: організація масових заворушень, блокування та штурму адмінібудівель, зокрема Черкаської ОДА. 27 січня голову Черкаської обласної організації ВО "Свобода" затримали біля дому працівники МВС, а 28 січня суд постановив застосувати до Юрія Ботнара запобіжний захід – тримання під цілодобовим домашнім арештом на термін 2 місяці.

Судові засідання у справі проти свободівця почалися ще за часів правління Януковича – коли активістів мали відпускати згідно так званого "закону про заручників". Щоправда ще з тих часів звільнення з-під домашнього арешту всіляко затягували.

За словами Ботнара, навіть після перемоги над Януковичем судова тяганина продовжувалася. Півтора місяці взагалі не було жодних дій, попри запевнення прокуратури про їхню діяльність щодо припинення справи.

– Зрештою, після мого наполегливого прохання прискорити процес закриття провадження – прокуратура звернулася до суду з клопотанням про закриття, хоча могла це зробити самостійно або ж через суд набагато раніше. Ухвала суду вступила в законну силу аж 19 травня 2014 року. Нібито через те, що вступив у силу закон про недопущення переслідування учасників мирних акцій у відповідний період, – повідомив свободівець.

Після всього, що відбулося, Ботнар укотре переконався, наскільки потрібна міліції, судам та прокуратурі люстрація.

Утім попри те, що кримінальне провадження проти свободівця закрили, заступником голови Черкаської ОДА його так і не призначили. Нагадаємо, за словами народного депутата Леоніда Даценка, саме кримінальне провадження нібито було "формальною" причиною затягування призначення Ботнара.

– Стан щодо мого призначення нині невизначений. Мою кандидатуру на посаду заступника голови ОДА вже після закриття кримінального провадження затвердив Кабінет міністрів України. Залишилось отримати погодження в.о. Президента України або ж уже Президента. Проте справу ж недаремно затягували, то й нині стара-нова влада не поспішає позитивно вирішувати питання щодо призначення, – каже Юрій Ботнар.

– Насправді має місце очевидний реваншизм та небажання старих кадрів, що працювали або співпрацювали з режимом Януковича, допускати до влади нових, молодих людей, надто націоналістів, членів ВО "Свобода". Я маю інформацію щодо шаленого спротиву з боку певних осіб з Черкащини і в Києві, зокрема й посадових осіб органів влади, моєму призначенню. Зважаючи на те, що згідно вимог Майдану цей склад облдержадміністрації має бути останнім – потрібно не допустити у крісла перефарбованих регіоналів або їхніх прислужників, – підсумовує свободівець.

реклама

Коментарі  

 
+3 #14 Демократ 02.06.2014 11:21
А де практика? Де вміння? Ти піди десь по працюй і навчись, а потім вже кудись прись! В мене складається враження, що юрасик хоче як і регіонали: вони назначались на посади за вміння дерибану, а не за кваліфікованіст ь та багаторічну практику роботи! Він хоче так само, аж бісить! Лізе тай лізе! Ай-яй-яй!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #13 Orlan 01.06.2014 09:59
Нехай стопче ще одні черевики,а тоді можна буде дати йому якусь невеличку посаду в райцентрі! Для елементарного проходження практики :D :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #12 спостерігач 31.05.2014 22:50
юра заспокійся. з тебе керівник як ............. молоток.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #11 стабилизец 31.05.2014 19:56
Цей же не заважає ...
А как он может мешать, если еще не назначен ? В то, что он бескорыстно рвется на г..морную, малооплачиваему ю и абсолютно незнакомую ему работу, поверить трудно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #10 1-1-1 31.05.2014 17:54
Юрасику, нє шалі. Згідно вимог Майдану тобі не місце в адміністрації. Ти достоїн місця в Кабміні або в Європарламєньті . Ми с тобою - за міровую європейською революцію!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #9 О.ЧУПРИНА 31.05.2014 11:28
Щодо призначення на посаду прошу Юрка не чудити.Про якого віце-губернатора мова?При чому тут небажання старої-нової влади?Для того,щоб працювати на такій посаді потрібні знання та досвід.Потрібно попрацювати бригадиром тракторної бригади,агроном ом чи зоотехніком,кер івником господарства,аб о пройти трудовий шлях фермера тощо.Про що Ти можеш говорити з фахівцями галузі?Схоже на те,що хтось з єхидних старших товаришів шуткує і над Тобою насміхається ініціюючи тему призначення.З тезою про недопущення на керівні посади в ОДА приспішників регіоналів та махрових корупціонерів різних часів,повністю Тебе підтримую.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #8 Володимир 31.05.2014 10:42
Юрчик! Потрібно пройти щаблі! А ти 15 років після інституту тусувався по партіях, а сьогодні як персонаж фільму Алексея Смирнова в Операции "Ы": "Я!, Я"....". До речі, так само як Толя Бондаренко, то в голови ОДА, то в мери Черкас, а завтра... в Комісію при Лізі Націй з сексуальних реформ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #7 Марта 31.05.2014 09:38
Ботнар,ти таки наівний.Який зам,як твій "друг" Бондаренко ще не прилаштувався..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #6 андрюха 31.05.2014 09:25
"допускати до влади нових, молодих людей, надто націоналістів, членів ВО "Свобода". Я маю інформацію щодо шаленого спротиву з боку певних осіб з Черкащини і в Києві, зокрема й посадових осіб органів влади, моєму призначенню." - ТА Й ЗВИЧАЙНИХ, РЯДОВИХ ЖИТЕЛІВ ОБЛАСТІ, допоускати довлади можна лише кваліфікованих спеціалістів, яким ви не являєтесь, адже на яку посаду притендуєте, головою подумайте, АГРАРНИЙ СЕКТОР!!!
Чи вам просто хочеться до влади???????? Ви ЛАЖА!!!!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #5 Нестор Іванович 31.05.2014 09:19
Даремно не призначають, Черкащина в цьому році ( якщо не трапиться якихось природніх катаклізиів) посяде перші місця в Україні по врожайності озимих. Скажете, що Ботнар тут ні при чому. Не погоджуся, за Тулуба аграїв за людей не вважали, данина була ніби люди не пшеницю вирощують, а щонайменьше мак або коноплю. Цей же не заважає і це найкраща допомога.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100