реклама

реклама

Колишній «помаранчевий» голова Черкаської ОДА Олександр Черевко таки призначений в. о. ректора Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.


– Дійсно, нині Олександр Черевко призначений виконуючим обов’язки ректора університету, бо, наскільки мені відомо, всередині університету не було постаті, яка могла б очолити університет. Його ж завдання – довести університет до наступних виборів ректора. Вважаю, що в такій ситуації найкраще взяти людину зі сторони. З іншого боку – він доктор економічних наук, тобто має відношення до академічної сфери. Тому я думаю, що це нейтральна фігура, – повідомив «Прочерку» Сергій Квіт.

За словами міністра, новий закон про вищу освіту, який, очевидно, буде прийнятий, передбачає прямі вибори ректора.

– Приблизно місяць треба для того, щоб люди зібрали документи, подали, зустрілися з колективом, – пояснив Сергій Квіт, зазначивши, що і сам Олександр Черевко може брати участь у виборах.

Сергій Квіт також повідомив, що отримував від колективу ЧНУ листа щодо виборів ректора.

– Але ситуація досить цікава. Вчена рада чомусь збиралася в неділю. Наскільки я зрозумів, все це ініціативи попереднього ректора, – сказав Сергій Квіт.

реклама

Коментарі  

 
0 #107 Яна 09.09.2014 21:37
Цитую Ксюша:
Черевко, он же Папик, поверн**ый на молодых д***ках. Представляете, что будет твориться в универе... :oops:

Подтверждаю, работала с этим г....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #106 бабак 19.08.2014 11:22
У старому корпусі ЧНУ євроремонт навколо однієї кафедри педагогики :-)... окремий кабінет, все виблискує. Вже чекають на ...колишнього ректора Ку, який очолив і вже знову керівник
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #105 білий 13.07.2014 09:53
Цитую Знайка-Всезнайка:
Черевко не успел купить аттестат профессора, он доцент. Знаете об этом??? 8)

Дякуємо за інформацію. Треба перевірити. Колектив має право перевірити документацію в.о.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #104 Знайка-Всезнайка 12.07.2014 12:12
Черевко не успел купить аттестат профессора, он доцент. Знаете об этом??? 8)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #103 Могила 12.07.2014 10:45
Вам не повезло с новым в.о. -редкостный-..... !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #102 Ф 07.07.2014 22:13
Цитую білий:
оскільки зв’язок між поведінкою абітурієнтів і наявністю керівника може бути іншим. Той, хто не хоче, шукає причину. Ви причину для себе знайшли і це Ваше право...

Прошу пана не виривати одне речення з контексту і не трактувати його так, як Вам вигідно. Мова йшла про те, що зміна керівника тягне за собою купу чисто технічних проблем з оформлення купи документів і їх реєстрації у різних інстанціях, щоб університет міг здійснювати свої основні функції. Так, наприклад, ще станом на сьогодні відділом ведення реєстру навчальних закладів МОНУ не внесені зміни до довідника навчальних закладів, через що немає технічної можливості замовити дипломи бакалаврів випускникам, які були допущені до повторної атестації і успішно її склали. Вони вже з понеділка могли б подавати заяви на вступ для продовження навчання, але не зможуть, бо ми не можемо їм вчасно видати дипломи.

Саме про такі технічні моменти і йшла мова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #101 білий 07.07.2014 17:40
Цитую Ф:
Якщо...ініціювати зміну керівника - це може привести до зриву вступної кампанії...
Можна ворожити і навпаки :-) "А може і не привести до зриву, а навпаки..."
З привеленим Вами аргументом не можна погодитися, оскільки зв’язок між поведінкою абітурієнтів і наявністю керівника може бути іншим. Той, хто не хоче, шукає причину. Ви причину для себе знайшли і це Ваше право...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #100 Orlan 06.07.2014 19:51
Чим більше читаєш коменти викладачів ЧНУ,тим більше переконуєшся - серпентарій в чистому вигляді! Правда,так було завжди і у всіх вузах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #99 Юстиция 05.07.2014 10:20
Цитую Нина:
Десятов уже первый проректор в ЧНУ. Обещано новым в.о., должность будет введена дополнительно, а вы тут "замки строите")))


Нина(очевидно) Тарасенкова так переживает за свое проректорское кресло, что готова нести любую ахинею. Но уже точно известно, что вас уволят с должности проректора, независимо от того, кто будет ректором.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #98 Ф 05.07.2014 10:00
Цитую білий:
Пропонуйте далі, подивиться список...

Не бачу в цьому сенсу.
По-перше, міністр, скоріше за все, не змінить свого рішення.
По-друге, з технічних причин. Зміна керівника тягне за собою цілу низку технічних проблем зі зміни інформації у різних установах і організаціях, щоб підпис керівника визнавався цими установами (податкова, казначейство, міністерство, інфоресурс тощо). Ці всі процедури займають певний час (як мінімум, два тижні). Таким чином, при призначенні нового керівника університет на кілька тижнів залишається у "підвішеному" стані. Зараз частину необхідних процедур університет уже пройшов. І є сподівання, що до початку прийому документів їх вдасться завершити. Якщо ж зараз ініціювати зміну керівника - це може привести до зриву вступної кампанії. А для університету зараз вступна кампанія - це завдання з найвищим пріоритетом, бо від її результатів залежить і фінансування, і кількість ставок викладачів, і рейтинг університету.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100