реклама

реклама

Виконувача обов’язків ректора Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького – доктора економічних наук Олександра Черевка у вівторок від імені міністра освіти і науки Сергія Квіта офіційно представлено колективу вишу.


Разом із представниками з міністерства до університету прибули голова ОДА Юрій Ткаченко, голова облради Валентина Коваленко та міський голова Черкас Сергій Одарич.

Юрій Ткаченко у своєму виступі наголосив, що вважає Олександра Черевка «людиною нейтральною», «незаангажованою», здатною гідно підготувати і провести призначені на осінь вибори ректора (зробити це зараз неможливо через канікулярний час і вступну кампанію). Валентина Коваленко, у свою чергу, висловила переконання, що Олександр Черевко виявить себе ефективним менеджером. Вона нагадала, що в часи губернаторства Черевка ЧНУ отримував гідне фінансування.

Олександр Черевко у своєму виступі зауважив, що розглядає цей захід не як представлення, а як зустріч із колективом. Певна обережність, якої дотримувався у своїх висловах в.о. ректора, пов’язана із тим, що він для університету є новою, «зовнішньою» постаттю. До того ж, він свого часу, будучи головою ОДА, в 2004 році підтримав звільнення з посади тодішнього ректора Анатолія Кузьмінського, якого за кілька років було знов обрано керівником університету.

– Моє призначення – це ініціатива міністра, – наголосив Черевко. – Він приїхав до мене на роботу і вніс таку пропозицію.

Олександр Черевко висловив переконання, що між ним і професорсько-викладацьким складом та студентами вишу не виникатиме ніякої «напруги».

– Насильно милим не будеш, – нагадав відоме прислів’я новопризначений в.о. ректора. – Але я наголошую, що не робитиму нічого, що не сприяло б зміцненню університету. Я відкритий до діалогу з вами, із громадськістю.

Олександр Черевко наголосив, що нині, коли Україна інтегрується в європейське співтовариство, особливо важливо піднімати якість національної освіти, оскільки очікується суттєва конкуренція з боку європейських вишів. В.о. ректора зауважив, що «глибоко шанує» попереднього ректора Анатолія Кузьмінського, який залишив свою посаду після закінчення терміну перебування на посаді.

– У нього іноді проявлялася неукраїнська позиція. Я не знаю, чому. Але я ціную в ньому адміністратора і керівника, – наголосив Черевко. – Однак настає нове життя з новими вимогами. Міністр поставив мені завдання привнести сюди дух і зміст саме національного університету. Національне відродження сьогодні, як ніколи, потрібне Україні.

Новий керівник вишу пообіцяв розібратися, чому в ЧНУ вартість навчання вища, ніж у більшості подібних університетів, а також зробити все для підвищення рівня оплати праці працівникам.

У своїх виступах професори та викладачі університету висловлювали різноманітні побажання: знизити ціну на навчання, запровадити військову кафедру, сприяти підняттю місця ЧНУ в рейтингах вишів тощо.


Від імені частини колективу виступила директор навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва професор Олена Савченко. Вона висловила сподівання, що на посаді в.о. ректора Олександр Черевко сприятиме якнайшвидшому проведенню виборів, у передвиборчий період не проводитиме кадрових змін та змін у складі Вченої ради, продовжуватиме курс на звільнення університету від корупції, деполітизацію вишу. Хоча частина присутніх сприйняла цей виступ як «ультиматум», Олександр Черевко пообіцяв урахувати ці побажання у своїй роботі.

Наприкінці зборів проректор із навчальної роботи Юрій Андріяко запропонував взяти наказ міністра освіти і науки про призначення Олександра Черевка в.о. ректора «до відома та до виконання». 

– Працюймо в ім’я університету та України, – закликав він, закриваючи зібрання.

реклама

Коментарі  

 
+2 #27 Могила 12.07.2014 10:38
Черевко сам вырыл себе могилу, в ЧНУ у него ничего не выйдет!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #26 Арсен Звенигора 04.07.2014 12:28
Банану

Клевета - повод для рассмотрения в суде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #25 Банан 04.07.2014 00:13
Ооо! Вихователь черкаських тітушок Ігн*тенко, бачу, теж на представлення прийшов.
І форму соотвєтствующу вдяг - полосатеньку. Звикає.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #24 Касандра 02.07.2014 23:16
Черевко хочет стать ректором-я за него рад. Зачем это надо коллективу ЧНУ-я им выражаю соболезнования . Вам и не снилось, что будет дальше....Посмотрите по результатам приема абитуриентов на 1 курс...Потом по своей зарплате ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #23 Злата 02.07.2014 22:58
Цитую Богун:
"Любі друзі перезавантаженн я","Мої золоті університети", "Підкова 2", "Час будувати Водяники 2", "Сімейний підряд", "Вона вишиває, співає, танцює або просто Валюша", "Маленький але дуже злий гном Ботя", "Я і мої друззя", "А я собі кую і всі мне по-.....", "Мій маленький брат, син, сват, сусід вже при владі", "Загадкова Наташа", "Міфічна народна рада", "Люстрація наступає, скоро", "100 днів для л..хів або як нічого не робити" - черкащани, гарне кіно маємо!!!!!!!!? Вже на наших екранах усі перелічені міфічні л..хбастери від так званої нової, демократичної, народної влади! Чи не достить ковтати й надалі цю гидоту???????? Слава Україні!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!

СУЩА ПРАВДА!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!(тільки не В.О. та його куму)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #22 Злата 02.07.2014 22:57
Цитую 1 дан:
"....– Моє призначення – це ініціатива міністра, – наголосив Черевко. – Він приїхав до мене на роботу і вніс таку пропозицію...."

сплю і бачу як міністр їзде до кожного з кандидатів на посаду ректора і пропонує цю посаду..... сильно високо себе несе Черевко

А він завжди ставив себе зверхньо
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #21 Гоша 02.07.2014 14:31
Ось на прочерку люстрац1я!!! через слово -п1кають.....вс1 слова в1дносять до поганих.... аж см1шно!!! :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #20 незнайка 02.07.2014 12:53
Так кто же в те помаранчевые времена была ВТОРОЮ ЛЕДЕЮ ЧЕРКАЩИНЫ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #19 Капець 02.07.2014 12:21
Ну всьо, тепер буде кувати золоту підкову навколо бурситету і почепить гасло на вході " ЧНУ- територія квітів і добра!", підпис: О. Черевко.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #18 Держслужбовець 02.07.2014 11:54
СПРАВЖНІЙ ГИНДИК ЧЕРКАСЬКОГО ПОСОЛУ! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100