реклама

реклама

Відсьогодні у Черкасах діє нова грошова оцінка земель. Напередодні Київський апеляційний суд відновив дію рішення Черкаської міської ради, скасувавши ухвалу судді Грабового, яка його призупиняла. Однак при цьому залишається чинною інша ухвала того ж судді, якою зупинено дію рішення міськради про плату за оренду землі, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Нагадаємо, 13 травня минулого року Черкаська міська рада прийняла два рішення – про затвердження показників грошової оцінки земель м. Черкаси та про плату за оренду землі, відповідно до яких збільшувались показники оцінки землі, але одночасно зменшувались відсотки орендної ставки. Якщо раніше ці відсотки становили від 3 до 12%, то за новим рішенням усі підприємці мали сплачувати мінімально можливі 3%. Ці рішення мали вступити в дію одночасно із 1 січня 2011 року. Однак наприкінці року за позовом одного із черкаських підприємців до Соснівського районного суду суддя Грабовий призупинив дію обох рішень міськради.

На сьогодні відновлено дію лише одного рішення – про оцінку землі, інше – нечинне.

– У результаті таких дій позивача та судді Грабового постраждали насамперед підприємці, – говорить директор департаменту архітектури, будівництва та землеустрою Марина Геращенко. – Адже нова система була збалансована, і більшість підприємців мали б сплачувати за землю на тому самому рівні або навіть менше, ніж раніше. Зокрема і сам позивач. Однак нині склалась така ситуація, що підприємцям доведеться сплачувати удвічі більше, оскільки в силі лише рішення про збільшення оцінки землі.

Марина Геращенко сподівається, що незабаром буде визнано законність рішення і по оренді землі, аби підприємці сплачували справедливу вартість.

Довідка:

Ознайомитись із рішеннями міської ради від 13.05.2010 № 5-656 «Про затвердження показників грошової оцінки земель м.Черкаси» та № 5-657 «Про плату за оренду землі» можна на сайті міської ради.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Кури суть! 20.05.2011 15:41
Хитзайчик вообще не врубился, что сам написал, зато смачно висякався в сторону Одарича. ОТ МАЛАДЕЦ!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #4 Геращенко Марина Василівн 20.05.2011 13:45
Цитую hitzay:
А при чем сдесь Киев? Это наш родной горсовет во главе с Одаричем поднял цену на землю для предпринимателе й. Опять это "окозамилювання"...Когда же это кончится? :-?


Підняття ціни на землю - це вимога Закону України "Про оцінку землі", і особистості тут ні до чого. А от одночасне зниження орендних ставок до мінімуму - це дійсно ініціатива "Одарича та рідного виконкому". І той єдиний підприємець, якому спало на думку оскаржити таке рішення (або ті, хо за ним стоїть) "підклав свиню" всьому місту...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #3 Кури суть! 18.05.2011 17:20
Киев ни при чем, просто хитро....е "підприємци" хотели и влезть и сесть, но вышел облом..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 Пипець 18.05.2011 15:48
Тепер Грабового почнут рвати ті самі підприємці, яким він "порішав" :D :D :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 hitzay 18.05.2011 15:44
А при чем сдесь Киев? Это наш родной горсовет во главе с Одаричем поднял цену на землю для предпринимателе й. Опять это "окозамилювання"...Когда же это кончится? :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100