реклама
Sucurity Police

реклама

Сьогодні депутати Черкаської міськради прийняли на сесії звернення до прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням виділити місту 10 млн грн. на ремонт доріг та сприяти скасуванню одного з пунктів постанови Кабміну щодо розподілу державної субвенції на ремонт доріг.

У зверненні, яке зачитав депутат міськради Віктор Білоусов, зокрема йдеться: «Ми, депутати Черкаської міської ради, як і громадяни міста, глибоко стурбовані ситуацією, що склалася зі станом автомобільних доріг. Як Вам відомо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2011 р. №345 «Про перерозподіл деяких бюджетних видатків, передбачених Державній службі автомобільних доріг на 2011 рік», фінансування дорожніх робіт здійснюється на умовах надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам з розподілом між адміністративно-територіальними одиницями пропорційно мережі автомобільних доріг комунальної власності.

Черкаській області в цілому передбачено субвенції з державного бюджету в сумі 36,4 млн грн., у тому числі по місту Черкаси лише 1 мільйон 94 тис грн. Це й той час, коли у 2009-2010 рр. з міського бюджету щорічно виділялося на ці цілі від 10 до 14 млн грн.

На сьогодні ситуація у цій сфері для обласного центру, без перебільшення, є критичною: першочергово потребують ремонту більше 320 кілометрів вулиць міста, на яких зруйноване дорожнє покриття, що ускладнює дорожній рух і робить його часом просто небезпечним. Все це викликає справедливе обурення жителів міста і є, за соціологічними опитуваннями, однією з найгостріших соціальних проблем горожан.

Ситуація, до того ж, ускладнюється тим, що у зв’язку із скасуванням податку з власників транспортного засобу, незважаючи на збереження плати за реєстрацію транспортних засобів, обсяги надходжень до дорожнього фонду місцевого бюджету суттєво скоротилися (понад 80%). На сьогодні втрати ресурсу на фінансування робіт з ремонту доріг органу місцевого самоврядування не компенсовані.

Просимо Вас, шановний Миколо Яновичу, зважаючи на критичну ситуацію, що склалася, вирішити питання додаткового фінансування міста Черкаси у ІІ кварталі ц. р. у розмірі 10 млн грн.для термінового виконання робіт з капітального і поточного ремонту міських доріг та їх експлуатаційного утримання, а також сприяти скасуванню пункту 4 постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2011 №345 щодо розподілу державної субвенції пропорційно мережі автомобільних доріг комунальної власності, без врахування соціально-економічного значення обласного центру і рівня навантаження на його автомобільні дороги».

Нагадаємо, що це вже друге звернення депутатів Черкаської міськради до прем’єр-міністра. На сесії міськради 17 березня вони вже приймали звернення до Миколи Азарова з проханням виділити 15 млн грн. на ремонт доріг. Але, як повідомив «Прочерку» заступник міського голови Олексій Леонов, у відповіді, яку отримала на перше звернення міськрада з міністерства, йшлося, що влада у Києві немає можливості додатково виділити кошти Черкасам.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100