реклама

реклама

ІІІ Фестиваль дерев’яних скульптур «Древляндія» 1 червня стартує в Черкасах. Уже третій рік поспіль городяни та гості міста споглядатимуть за перевтіленням звичайних дерев’яних колод на улюблених казкових персонажів. Цього року в Дитячому парку, що у центрі міста, скульптори витешуть героїв української народної казки «Котигорошко».

– Над темою цьогорічного фестивалю ми довго не розмірковували, адже планували її ще давно. Міському голові ідея «Котигорошка» одразу сподобалася, – розповідає начальник управління культури та туризму Черкаського міськвиконкому Валентина Шепецька.

10 скульпторів із Черкас та інших міст України протягом п’яти днів із дерева створять Котигорошка, Вернигора, Вернидуба, Крутивуса, Змія, Грифа, Коваля, Матір, Батька і Дідка маленького, що борода на сажень волочиться. Дерево для скульптур уже заготовило КП «Дирекція парків». Заготовки із дуба мають висоту до 3 м, діаметр 70-80 см.

Виготовлення скульптур супроводжуватиме театралізоване відкриття 1 червня о 14.30, проведення майстер-класів з хореографії та ігрових програм з вихованцями багатопрофільного молодіжного центру – о 15.00. Також 2, 3 і 4 червня з 15.00 до 16.00 перед черкасцями виступатимуть учні дитячих музичних шкіл. Закриття фестивалю – 5 червня о 14.30. Про це повідомляє прес-служба МВК.

Довідка:

Темами попередніх фестивалів дерев’яної скульптури були персонажі «Золотого ключика» та «Мауглі». Герої першої казки залишились у парку Перемоги, а другої – прикрашають міський зоопарк.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Maxss 04.07.2015 14:58
Скульптура «Котигорошко и Змей Горыныч» на Оболони http://kiev-foto.info/ru/skulptury/1595-skulptura-kotigoroshko-i-zmej-gorynych-na-oboloni
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100