У дощ коло біля літака постійно заливає

У дощ коло біля літака постійно заливає

У результаті розкопок, пошуків з металошукачами міська влада таки відновила схему дощової каналізації, яка будувалася колись в районі літака, вулиці Смілянської та проспекту Перемоги.

Як повідомив учора на прес-конференції міський голова Черкас Сергій Одарич, знов довелося працювати з металошукачами, як це було декілька років тому.

– Ще кілька решіток дощової каналізації вдалося відкопати під 10-15 сантиметровим шаром асфальту. Цього об’єкту немає на документах, немає на балансі в жодного комунального підприємства.

Система каналізації збирає воду по периметру кільця, збирає воду, що стікає по 30-річчю Перемоги із сусідніх дворів, від літака і до Конєва. Весь цей масив води стікає до кільця біля літака. Система прокладена аж до аеропорту. Місцями решітки зливової каналізації працюють, а місцями заасфальтовані. Цікаво, що система вибудувана під таким ухилом, щоб вода від аеропорту стікала до літака, де вона збирається в бетонний куб під кільцем. Звідки вона нікуди не йде. За оцінками старожилів, це було споруджено в кінці 60-х років, – сказав Сергій Одарич.

Щоб виправити ситуацію, мер зі спеціалістами придумав наступне: будуть встановлені насоси, які через систему пластикових труб відкачуватимуть воду з-під кільця по існуючих мережах до аеропорту і скидатимуть в дренажне озеро, що перед аеропортом.

– Бо виходить, що дощова вода спускається в фекальну каналізацію і разом з іншими стічними водами потрапляє на очисні споруди «Азоту». Виходить, місто платить підприємству за очистку дощової води. Починатимемо з того, що братимемо на баланс об’єкт. Бо де-юре його немає. А тоді плануватимемо систему зливу, – пояснив Сергій Одарич.


реклама

Коментарі  

 
+2 #8 Карась 08.08.2014 01:41
Оце правильно-на баланс.Потiм ще щось вiдшукаемо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #7 NON 07.08.2014 23:30
Цікаво, що система вибудувана під таким ухилом, щоб вода від аеропорту стікала до літака, де вона збирається в бетонний куб під кільцем.
Полный бред!!!!
По отметкам колодцев вода должна была уходить от "Самолёта" в сторону бывшего "Зелёного хозяйства". Остались бы в горисполкоме толковые специалисты и не было таких курьезных высказываний. Поднимайте архивные документы!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 света 07.08.2014 23:25
Чергова лапша. Для того, щоб прояснити ситуацію, необхідно в архіві найти генплан розвитку міста 80-х років, по якому і будувалась мережа зливової каналізації в районі літака. СРСР наказав "довго жити", тому грандіозні плани відводу зливових вод з Південно-Західного району не були реалізовані. Побудовані ділянки зливової каналізації не були зведені в єдину завершену систему, тому стали незавершеним будівництвом, тому замовник (скоріше всього Горкомунхоз) не передав комунікації на баланс комунального підприємства для утримання. А лапша про металошукач, це для детектива, в міській архітектурі все повинно бути нанесено, тим більше, якщо це будувалось при Союзі, просто треба мати трохи професіоналізму і бажання шукати, а не працювати наскоками
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 ВЛадимир 07.08.2014 22:36
Хоть в чем то молодцы
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 генадий 07.08.2014 21:45
давайте теперь помолимся за гения воровства и окозамыливания.невероятный благодетель. а где дороги бл.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 Loki 07.08.2014 21:27
О, креативненько! С міношукачем мона много чего найти для пополнения городской казны. Токо надо не ленитца, а с утреца, пока конкуренты из других искательских партий спят, по пляжикам там быстренько прошвырнуться, туда сюда. Мы в своём децтве шукача не могли себе позволить, но с даже с бадминтонной ракеткой и просеиванием через неё песка сосновского пляжа, не только без карманных денег никогда не сидели, но в лучшие летние сезоны даже пару наручных часов найти удавалось. Хароший вобщем метод наполнения бюджета. Респект!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Нові технології откатів 07.08.2014 18:59
Мосьє знає толк в збоченнях!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 незнайка 07.08.2014 18:17
Было такое время в Черкассах-пятилетку за три года выполняли Некоторые и до сих пор гундосят-РАНЧЯ БУЛО ЛЮЧЧЯ Доводи до ума с расчетом не на одну пятилетку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100